Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

I dag kan det være farlig å gå ut

En isklump falt ned og skadet forbipasserende kvinne i Brugata. Foto: Foto: Silje Seterseter

Vær obs på tunge istapper som henger fra takene. Faller disse, kan det i aller verste fall ta livet av en tilfeldig forbipasserende.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2014 kl 14:21

OSLO: Mildere vær og istapper som henger fra takene er ingen god kombinasjon. Det er gårdeieres ansvar å gjøre forbipasserende oppmerksomme på faren. Dette er ikke alle fotgjengere like fornøyd med.

 - Jeg synes det er frekt av gårdeiere å fraskrive seg ansvaret med bannere. Selv er jeg redd når jeg ute og går, sier Marianne, som dittOslo møter i Sentrum mandag.

I helga kom mildværet til byen, og det har resultert i mange livsfarlige situasjoner rundt om i byen.

LES OGSÅ: Færre får bøter for istapper

Skal fjernes snarest

Advokat Anders Leisner i Huseiernes Landsforbund oppfordrer gårdeiere til å abonnere på firma som overvåker bygningen gjennom vinteren, og fjerner istapper og snø fra takene.

- Huseier plikter snarest å rydde tak for snø og is, slik at ras unngås. Når faren for ras er over skal varselskiltene fjernes, forteller han.

Gårdeier kan pådra seg gebyr om de ikke følge politivedtektene, der fjerning av is og snø fra taket er regulert. Varselflagg skal heller ikke henge ute mer enn én uke, med mindre eieren kan dokumentere at det har tatt lengre tid å rekvirere hjelp til fjerning av isen.

LES OGSÅ: «Bøtene for istapper burde tidobles igjen»

STENGT PÅ GRUNN AV RASFAREN: Indiska var i dag stengt på grunn av stor rasfare i område. Foto: Ella Fredheim

Bør se deg for

- Jeg tenkte ikke på det før jeg så en istapp falle rett foran en mann på gaten. Nå ser jeg meg for to ganger, sier Mona Bjerke.

Om ulykken skulle være ute, må huseier dokumentere at flagg har hengt ute til varsel, og at de ellers har gjort det de kan for at det skal være trygt å ferdes rundt husveggene.

- Er dette gjort, er det faktisk fotgjengeren som selv er ansvarlig for skaden, opplyser Leisner.

LES OGSÅ: «Kjære foreldre, våg å være kjip»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...