Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

I dag overtar Nettavisen dittOslo.no

Heretter får du dine lokalnyheter på egne nettsteder hos oss.

Mandag 1. september overtas dittOslo.no av Nettavisen. Nå finner du dine lokale nyheter på egne nettsider.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2014 kl 12:13

OSLO: I juli ble det klart at Nettavisen har kjøpt dittOslo.no og vil drive nettstedet videre fra 1. september. Nå er dagen kommet, og fra klokken 12 vil du komme til Nettavisens Oslo-side når du skriver inn dittOslo.no i nettleseren din.

Men Mediehuset dittOslo, som har drevet dittOslo.no frem til nå, vil fortsette å produsere lokale nyheter fra Oslo. Disse finner du heretter på lokale nettsteder - og selvsagt i papiraviser over hele byen hver torsdag.

Ansvarlig redaktør Tore Bollingmo i Mediehuset dittOslo (tidligere Lokalavisene Oslo AS) beskriver dagens overtakelse som et veiskille.

- Lokalavisene Oslo etablerte dette som et felles nettsted for sine aviser i april 2010, en tanke vi hadde syslet med i mange år før lansering. Frem til da hadde de ulike avisene hver sine lokale nettsteder. Nå «gjenoppstår» de lokale sidene, og de skal nå etter salget av dittOslo.no og skjeriOslo.no drives videre i samdrift med lokalavisene, sier Bollingmo.

Sterk posisjon

Dette er de lokale nettstedene der du vil finne nyheter i tiden fremover:

Nordstrand, Søndre Nordstrand og Østensjø - www.noblad.no (Nordstrands Blad).

Ullern og Vestre aker - www.akersposten.no (Ullern Avis Akersposten).

Nordre Aker - www.nab.no (Nordre Aker Budstikke).

Groruddalen og indre by - www.lokalavisen.no (Lokalavisen Groruddalen og papiravisene i sentrum, med tittel dittOslo).

Tore Bollingmo påpeker at Mediehuset dittOslo, og tidligere Lokalavisene Oslo, gjennom hardt arbeid i mange år har fått en sterk posisjon i leser- og brukermarkedet i Oslo.

- 159.000 leser oss i snitt hver uke på papir, nett eller mobil, ifølge Forbruker & Media-undersøkelsen til TNS Gallup. Vi har helt siden 2007 vært større enn Aften eller Osloby i leseroppslutning, og vi kom fra en utfordrerposisjon, sier Bollingmo.

Han forteller at mediehuset fra store investeringer i starten var i ferd med å få til en lønnsom drift. Men papiravisene ble for dyre å dele ut gratis den dagen de nasjonale annonsørene flyttet pengene sine vekk fra print, en endring som ble spesielt tydelig etter sommeren  2013. 

- En oppbyggingsfase i Norges hardeste mediemarked hadde gitt resultater i form av sterke leserposisjoner, men som gratisavis på papir ble det for krevende å få lønnsomhet uten en stor digital partner i ryggen. Derfor er jeg glad for at andre ser verdien av det vi har bygd opp på nett, og at dittOslo lever videre under Nettavisen, sier Bollingmo.  

Vemodig

Redaktøren gleder seg over at Oslo fortsatt skal få god lokal journalistikk gjennom dittOslo.no i Nettavisens regi, men synes overangen gir blandede følelser.

- Det er alltid vemodig med slike endringer, og det er mange dyktige folk som har jobbet sammen for Mediehuset dittOslo som nå må finne seg noe annet å gjøre når selskapet er under avvikling, sier Bollingmo.

Nordstrands Blad som tradisjonelt sett har vært «flaggskipet» til Mediehuset dittOslo skal leve videre som abonnementsavis under Østlandets Blad. Det er fortsatt er usikkert hva som vil skje med de øvrige lokalavisene i Mediehuset dittOslo. Hvis ikke nye eiere finnes vil driften for de andre avisene bli avviklet ved årsskiftet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...