Nordre Aker Budstikke

I tomme lokaler i dette kontorbygget skal de tilby noe de fleste trenger

Kontorbygget i Gjerdrums vei 11 får nytt liv som lager for det nye selskapet Wanda. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Nystartet lagerselskap som leverer «plass som en vare», har inngått avtale med Avantor, og skal ta i bruk et kontorbygg i Nydalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.04.2021 kl 19:20

NYDALEN: Logistikk- og teknologiselskapet Wanda inngår en avtale om leie av lokaler fra Avantor, og etablerer seg nå i Gjerdrums vei 11 i Nydalen. Det melder eiendomsselskapet i en pressemelding.

– Vi har hatt en veldig god start i Oslo, og trenger mer plass. Vi er veldig glade for å kunne inngå en langsiktig avtale med en så profesjonell aktør som Avantor, sier Lars Syse Christiansen, daglig leder i Wanda i meldingen.

Henter og bringer

Wanda ble lansert i Oslo høsten 2020 og gir kundene enkel tilgang til plassen de trenger, når de trenger det. Selskapet henter og returnerer tingene hjemme hos deg, og benytter ubrukte sentrale lokaler for å levere effektive og bærekraftige lagre. Det er enkelt, trygt og rimelig, og en viktig bidragsyter til fremtidens bærekraftige byer, skriver de selv. Det som skiller Wanda fra andre lagertilbydere, er at prisen beregnes av hver ting og hvor lenge de lagres, i motsetning til modellen med månedsleie av en gitt plass som kundene selv håndterer.

Øystein Løseth i Wanda og Janne Herstad i Avantor foran Gjerdrums vei 11. Foto: Avantor

– For Avantor har satsingen på miljø vært sentral helt siden vi startet utbyggingen av Nydalen tidlig på 90-tallet. I vår nye miljøstrategi tar vi utgangspunkt i FNs bærekraftsmål og et samarbeid med Wanda gir oss enda et verktøy for å utnytte eiendomsmassen gjennom hele livsløpet, sier salgssjef, Janne Herstad i Avantor.


– For å løse plassproblemet på en effektiv og enkel måte skal vi kombinere det beste fra logistikk, eiendom og teknologi - og vi ønsker partnere med kompetanse innenfor nettopp dette. Da er Avantor et godt valg, legger Syse Christiansen til.

Wanda skriver at de siden oppstarten har frigjort plass for 100 millioner kroner i Oslo, og er nå klar for å ekspandere videre - i første omgang i Norge og deretter ut i Europa.

– Forhåpentligvis er dette det første av flere partnerskap med eiendomsbesittere vi kan inngå i løpet av året - med den veksten vi har nå kommer vi til å ha et betydelig behov for lokaler, sier Syse.

Ledig eiendomskapasitet

Wandas konsept går ut på at man digitalt, og gjennom noen få klikk får tilgang til akkurat den plassen man behøver, enten man trenger å lagre en enkelt eske eller et flyttelass. Wanda henter tingene på døra, og leverer når du skal ha det tilbake, og sier de «leverer plass som en tjeneste», ved å benytte allerede ledig eiendomskapasitet til det.

Kontorbygget i Gjerdrums vei 11 får nytt liv som lager for det nye selskapet Wanda. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)


«Eiendom og eiendomsutvikling står for 40% av energirelatert CO2 utslipp. Vi må bygge smartere og drifte mer effektivt hvis vi skal få redusert dette tilstrekkelig raskt, og Wanda øker utnyttelse av eksisterende eiendom som ikke blir brukt.» skriver de i pressemeldingen, og legger til:

«Samtidig bor en stor andel av befolkningen i både norske og europeiske byer trangt, og trangboddhet er en av faktorene i levekårsundersøkelsen fra desember 2020 peker på som utfordringer som må løses i framtidens byer. Wanda tilgjengeliggjør ekstra plass på en enkel og rimelig måte.»

Har OBOS og Posten på laget

Bak Wanda står gründerne Lars Syse Christiansen (Otovo), Mathias Haddal Hovet (Heydays), Predrag Popovic, Yves Hwang og Øystein Løseth. De har fått med flere store investorer, ProVenture gikk i fjor inn med 9,6 millioner i selskapet, Posten med 5 millioner og OBOS med 3 millioner, i tillegg har Bjarne Melbye og Fredrik Winthers Tomorrow Today (2M2D), Otovo-gründer Andreas Thorsheim og Kolonial-gründer Karl Munthe-Kaas gått inn som investorer, ifølge Shifter og E24.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...