Nordre Aker Budstikke

I disse områdene er det ønske om beboerparkering

Beboerperkering i Nordre Aker, her fra Tåsen allé. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Høsten 2019 evalueres beboerparkeringsordningen. Bydel Nordre Aker åpner for å utvide til flere deler av bydelen, og ber dem som ønsker ordningen ta kontakt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.09.2019 kl 08:57

NORDRE AKER: Det kom frem i bydelsutvalgets møte 5. september. Beboerparkeringen, som ble innført i deler av bydelen høsten 2018, skulle etter planen evalueres etter ett års tid. Dette arbeidet viser seg å være noe forsinket fra Bymiljøetatens side, men ventes gjennomført i løpet av høsten 2019.

Det er bydelene som bestemmer hvilke veier og områder som skal omfattes av beboerparkering i egen bydel, men det er Bymiljøetaten som står for innføring og drift. De veiene som fikk beboerparkering i bydelen fra september 2018 var de som bydelen etter en høringsrunde forsto var mest berørt av fremmedparkering og/eller som man antok ville få slike problem når nabobydelene innførte beboerparkering. Blant annet har Bydel Sagene og Bydel St. Hanshaugen innført beboerparkering i alle kommunale veier med gateparkering.

I Bydel Nordre Aker var det de nedre delene av bydelen, med Tåsen Hageby og Ullevål Hageby ned mot Blindern og Ullevål sykehus, pluss Tamburveien/Spikerveien i Nydalen som fikk beboerparkering.

Bydelsadministrasjonen i Nordre Aker venter at evalueringen av beboerparkeringen i bydelen, som Bymiljøetaten nå gjennomfører, vil gi noen svar på hvordan ordningen har virket, om den har løst noen av de problemene som enkelte områder opplevde og om den eventuelt har skapt andre problemer.

Veier der det er ønskelig med beboerparkering

Bydelsutvalget vedtok 5. september en henstilling om at borettslag/sameier, vel og enkeltbeboere som ønsker å bli inkludert i beboerparkeringsordningen, tar kontakt snarest mulig slik at bydelsutvalget i løpet av året kan utarbeide en plan for å utvide ordningen.


Bydelsadministrasjonen skriver at de har fått en del innspill på veier og områder som kan eller bør inkluderes. I følge bydelens egen oversikt, har det kommet henvendelser om behov for beboerparkering i og fra disse veiene/områdene:

 • Blåsbortveien, Hauges vei, Nygård Terrasse
 • Bjerkealléen
 • Pastor Fangens vei fra Langlia og forbi nr 21
 • I nærheten av Ullevaal Stadion: Bergslia, Møllesvingen, Nils Bays vei
 • I nærheten av Nydalen: Blåsbortveien, Nygårds vei, Bakkehaugveien, Nedre Stabburvei
 • Sognsvannsveien 47/49 (Snuserud borettslag)
 • P.A. Munchs vei, Løvåsveien
 • Godals vei, Biskop Heuchs vei, Carl Grøndahls vei m.fl.
 • Badebakken
 • Gunnar Schjelderups vei
 • Tåsenveien 34 og 36
 • Betzy Kjelsbergs vei

– Tidligst i 2021

– Jo mer tilbakemelding vi får fra personer som har eller ønsker å få beboerparkering i bydelen jo bedre grunnlag har vi for å gjøre nødvendige justeringer når vi skal evaluere ordningen og evt. justere området i neste runde. Basert på denne saken og Bymiljøetatens evaluering av ordningen vil det senest i MPS-møte 9.12. bli diskutert om det skal sendes en bestilling til Bymiljøetaten på utvidelse av området for beboerparkering, og hvilke områder som i så fall bør inkluderes, skriver bydelsadministrasjonen.

Videre skriver de at det påbakgrunn av innspillene som har kommet inn etter at beboerparkering ble innført i deler av bydelen, kan en mulig utvidelse være å inkludere alle veier innenfor Ring 3.

– Det har imidlertid også vært noen ønsker om å inkludere veier utenfor Ring 3. Uansett hvilket område man måtte ønske å inkludere, er det relativt entydig at veiene som grenser opp til et beboerparkeringsområde vil oppleve de største ulempene. Det er derfor ikke gitt at en utvidelse av område er positivt, skriver bydelen videre.


Selv om en utvidlese av ordningen vedtas av bydelsutvalget i den enkelte bydel, skal vedtaket stadfestes i Bymiljøetaten, og innføringen går over etatens budsjetter. Disse budsjettene settes igjen av bystyret. Bydel Nordre Aker antar derfor at en eventuell utvidelse av beboerparkeringsområdene ikke er realistisk før i 2021.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...