Nordre Aker Budstikke

NRKs nye julekalender:

– I skogsområdet i Maridalen har vi filmet mye!

Julekalenderen Stjernestøv, her Elly, spilt av Camilla. Foto: NRK/STJERNESTØV

NRKS nye julekalender «Stjernestøv» handler blant annet om det å feire jul for første gang etter en skilsmisse.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.11.2020 kl 17:17

MARIDALEN: NRKs nye julekalender «Stjernestøv» er et moderne eventyr om å feire jul for første gang etter en skilsmisse, oppleve endring i livet og å få til nye vennskap.

Vi møter Jo, som flytter til en ny plass etter at foreldrene hans skiller seg. Jo misliker alt det nye og vil bare at alt skal være som før. Faren til Jo, Steinar, er astronom, og sammen ser de to ofte på stjernehimmelen. Pappa sier at når de savner hverandre, kan de begge så på Nordstjerna, for der er kompasset til alle stjerner. Når alt går galt på det nye stedt, så finner Jo Nordstjerna, men så skjer det utrolige: Nordstjerna slukker, skriver NRK om serien.

Like etterpå oppdagar Jo at det bor en jente med magiske krefter på loftet, hun heter Elly, og kommer fra stjernefolket i Nord. Hun kommer seg ikke hjem igjen før Nordstjerna lyser igjen, og hun trenger hjelp av Jo.

14.000 påmeldte barn

«Stjernestøv» er NRKs første egenproduserte julekalender siden «Snøfall» i 2016.

– Vi hadde enn helt enorm jobb med over 14.000 påmeldte barn, ny rekord! Vi traff over 3000 barn og endte opp med en cast som vi veit vil gå rett hjem hos alle, sier produsent Hege Waagbø, og fortsetter:


– Edvard Ross (Jo) og Camilla (Elly) har imponert oss med profesjonalitet og pågangsmot. De har virkelig jobbet hardt og spilt med en slik energi, varme og utstrålig som treffer mange. I tillegg er de og de andre i casten fanstastiske barn, som vi i teamet har vært veldig knyttet til.

Camilla San Miguel Bjørneng er 11 år og elev ved Grindbakken skole i nabobydel Vestre Aker.

Filmet i Nordre Aker

Og kanskje så du noen som filmet i Maridalen vinteren 2019, blant annet på Greveveien litt nord for Sandermosen? Produsent Hege Waagbø sier til Nordre Aker Budstikke:

– I skogsområdet i Maridalen har vi filmet mye, vinteren 2019. Vi hadde planlagt å bruke området også i 2020, men da var det for lite snø, og vi måtte dra til Stryken.

Du kan lese mer om julekalenderen på NRK.no. Sendestart er 1. desember.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...