Nordre Aker Budstikke

«I think the Frey kid is just terrific»

Harald Frey er collegestudent i Montana, og gjør seg godt bemerket på basketlaget til skolen. Foto: PRIVAT

Harald Frey (21) fra Disen dro over dammen, og spiller nå basket for Montana State University. Han blir veldig godt lagt merke til.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.02.2019 kl 09:02

MONTANA: Våren 2016 var Nordre Aker Budstikke på besøk hos familien Frey, på Disen. En over gjennomsnittlig basketinteressert familie. Alle har spilt og spiller basket, både mor Hege Eika Frey, far Ståle Frey, sønn Harald Eika Frey og datter Anniken Eika Frey. Ikke minst har de mange basketmeritter. Blant annet vant familien til sammen åtte NM-gull - på en måned!

Så har vel heller ikke alle basketfamilier hatt basketkurv på veggen inne i stua, og oppmerket med halltape på parketten, under kurven - her kan du lese hele saken i Nordre Aker Budstikke.

Påfølgende høst, etter å ha avsluttet videregående skole ved Wang Toppidrett, dro sønnen Harald Eika Frey til Montana State University, også for å spille basket på universitetslaget, laget spiller på det høyeste universitetsnivået for basket i USA.

Fryktet

Det har så langt gått veldig bra for nå 21 år gamle Harald. Han ble blant annet også "Freshman of the year" i Big Sky Conference i 2017, ligaen Harald spiller i. Freshman er betegnelse på førsteårs student.

Med overskriften «Frey evolves into one of the Big Sky’s most dangerous guards», på nettstedet Skyline Sports, 21. februar 2019, skrytes det av Disen-gutten:


– Harald Frey har steg for steg blir endret fra en gutteaktig høyrisiko-rekrutt fra et under-rekruttert land (journ. anm. Norge - basket), til en av de mest fryktede «point guards» i Big Sky Conference.

Harald Frey - han har levert varene som collegespiller i Montana. Foto: PRIVAT

Videre skriver nettstedet:

– Junioren fra Oslo og Norge, kom til Montana State with en CV så lang som en "mile"...Dette året har Freys ferdigheter transformert han til en rå og allsidig spiller som krever like mye respekt som noen annen spiller i Big Sky.

Viktigste spiller

Northern Colorados sjefstrener, Jeff Linder, er også sitert på nettstedet, etter at laget hans vant 73-70 over Montana State. Han sier blant annet at Tyler Hall er stjerna på Montana State, men Frey er Montana States viktigste spiller. Og at Frey er "rørepinnen i drikken". Og hvis ikke motspillerne klarer å dempe ned Frey på banen, så kommer de ikke til å vinne over Montana State.

– Terrific

– I think the Frey kid is just terrific, siteres Weber State sjefstrener Randy Rahe, han sier videre om Frey: – Han har et enormt tempo, han kan fyre løs på alle tre nivåene, og han er fryktløs. Han er en stor leder og han er konkurransedyktig som et helvete!

Her kan du lese hele saken på Skyline Sports.

Nettstedet altomnba.no har også omtalt Harald Frey i tidligere sak: Norges nye stjerne over dammen. Der står det blant annet følgende:

– Norge har manglet store basketstjerner siden Torgeir Bryn i 1989. Optimismen er stor for tiden, og det er på grunn av en spiller – Harald Eika Frey.


På nettstedet roser også Harald Frey foreldrene og familien:

– Familien min har betydd utrolig mye for meg. De har støttet meg uansett hva jeg har villet gjøre, om det er fotball, basket eller noe helt annet. Fordelen ved at det ble basket er vel at de kan denne sporten like bra som meg og er like interessert som meg. De har vært trenerne mine også, så de har vel på mange måter formet meg som spiller og person, sier stortalentet i saken - her kan du lese mer.

Her kan du lese mer fra profilen til Harald.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...