Nordre Aker Budstikke

Gjennom ti år har de hjulpet nesten 160 småbarnsfamilier

Home-Start Familiekontakten i Bydel Nordre Aker fyller 10 år. Foto: Mats Kalland/Home-Start Norge

– De neste ti årene skal vi fortsatt støtte og avlaste småbarnsfamilier som bor i bydelen, og satse på et jevnt tilsig av frivillige, sier Matilde Aas Hansen, koordinator ved Home-Start i Frelsesarmeen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2021 kl 18:59

NORDRE AKER: Det er ti år siden Frelsesarmeens barne- og familievern startet opp Home-Start Familiekontakten i Bydel Nordre Aker.

Matilde Aas Hansen, koordinator ved Home-Start Familiekontakten (HSF) i bydelen, sier til avisa at siden oppstarten har avdelingen med frivillige familiekontakter hjulpet nesten 160 familier med til sammen 303 barn.

Nå håper de på å kunne tilby god hjelp og støtte også de de neste ti årene.

– De neste ti årene skal vi fortsatt støtte og avlaste småbarnsfamilier som bor i bydelen, og satse på et jevnt tilsig av frivillige, sier Aas Hansen, og legger til at de alltid er på utkikk etter flere frivillige til arbeidet, og oppfordrer frivillige til å kontakte matilde.aas.hansen@frelsesarmeen.no.

Foto: Helene Nøkland Lund

Mer om Home-Start

Foto: Helene Nøkland Lund

I en pressemelding til Nordre Aker Budstikke beskrives Home-Start slik:

I Frelsesarmeen barne- og familievern (FA BFV) jobber vi for at barn og deres familier skal få en bedre morgendag. Vi vet i dag mye om viktigheten av forbyggende arbeid og tidlig internering for å kunne skape en forandring. Home – Start Familiekontakten er et familiestøtteprogram for småbarnsfamilier. Vårt mål er gjennom helsefremmende og forebyggende arbeid å redusere og forhindre stress i familiene. Ved å avlaste foreldrene, støtte og styrke foreldrerollen, tilby foreldreveiledning og nettverksbyggende aktiviteter.

Familiene tar enten kontakt selv eller blir henvist fra helsepersonell eller andre offentlige instanser i bydelen (f.eks. helsestasjon, barnevernet, barnehagene, skolehelsetjenesten, ppt, NAV, fastlege, sykehus m.m.). De nevnte instanser er i kontakt med mange familier som trenger hjelp, men hvor problemene ikke er alvorlige nok til at det settes inn tiltak fra det offentlige hjelpeapparatet.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...