Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Idol-August ett steg nærmere Brasil

Idoldeltager August Dahl kan mer enn å synge. Foto: Neymar Jr’s Five

Idol-eventyret over for August Dahl, men han fortsetter karrieren på fotballbanen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.05.2016 kl 10:22

TRONDHEIM/NORDRE AKER: Laget til August Dahl, var ett av tre lag som tok seg videre da den første regionale kvalifiseringen til Neymar Jr’s Five ble arrangert i Trondheim lørdag.

Den tidligere Idol-deltageren var en av i underkant av 100 fotballspillere som møtte opp i Dødens dal i Trondheim for å kjempe om avansement til den norske Neymar Jr’s Five-finalen i Oslo, og potensielt en plass i verdensfinalen i Brasil.

LES OGSÅ: I denne elvedammen blir det ikke lov å bade før langt ut i juli

Videre

Kun tre femmerlag gikk videre, blant dem var Dynamo Rakfisk med NTNU-studentene August Dahl, Håkon Drengsrud, Håvard Bjørnebekk, Emil Stubsjøen, Mikkel Brandsnes og Anders Nygaard. Med seier i bronsefinalen sikret Rakfisk-laget seg tur til Oslo, men det skulle egentlig vært under et annet lagnavn, skriver pressemeldingen fra medarrangør redbull.com.

Dynamo Rakfisklaget - gode i fotball, fra venstre August Dahl, Håkon Drengsrud, Håvard Bjørnebekk, Emil Stubsjøen, Mikkel Brandsnes og Anders Nygaard. Foto: Neymar Jr’s Five

– Jeg vet ikke hvorfor det ble det navnet. Vi heter vanligvis Bislett Kebab i futsalcuper, forklarer Dahl, som i likhet med flere av spillerne til vanlig spiller på NTNU-studentenes fotballag.

– Det var det første navnet vi kom på, kommer det unnskyldende fra en av lagkameratene, til latter fra resten av gjengen forteller pressemeldingen videre.

Kan spille seg til Brasil

Pressemeldingen skriver videre at Neymar Jr’s Five er en nyoppstartet five-a-side-turnering som er skapt av Neymar og som i år arrangeres i 43 land, hvor vinnerlaget fra hvert land samles til verdensfinale i Neymars hjemby Praia Grande i Brasil 9. juli. Men før de kommer så langt skal Dahls Rakfisk-lag måle krefter med norgeseliten i Oslo, sammen med Classic V og Chicken Samba som ble nummer én og to i Trondheim.

– Det var nok tøffere, det var litt ymse motstand i Trondheim. Det blir gøy, vi er med for å ha det morsomt, sier Rakfisk-spiller Mikkel Brandsnes. I Oslo får man svaret på om Norges beste femmerlag kommer fra Trondheim-kvalifiseringen.

Avgjørende med god taktikk

Det spesielle med Neymar Jr’s Five er at hver gang et lag scorer mister motstanderen en spiller, det gjør at riktig taktikk blir nesten like viktig som tekniske ferdigheter.

– Det er et veldig taktisk spill hvor det er helt avgjørende å ikke slippe inn det første målet, i semifinalen ble det litt kollektiv svik, forklarer Brandsnes.

Men i bronse-finalen spilte de motstanderen av banen og de viste spill som kan føre dem hele veien til Brasil dersom taktikken sitter i Oslo.

LES OGSÅ: Ikke vanskelig å forstå at en arkitekt fra London kan falle totalt for vakre Akerselva

Five-a-side

Neymar Jr’s Five er en egen signaturturnering, arrangeres for første gang i 2016. Five-a-side-fotball, hvert lag har opptil fem spillere på banen. Vinneren er det laget som har flest spillere igjen etter ti minutter.

Det er fem norske kvalifiseringer - med norsk finale 5. juni i Oslo. Vinnerlaget fra hvert land møtes altså til verdensfinale i Neymar Jrs hjemby i Brasil, ifølge pressemeldingen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...