Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Idrett og friluftsliv er fantastisk, men kan vi gjøre det smartere?»

Foto: Janina Lauritsen/Privat

KOMMENTAR: «En utlånsordning er noe for deg som ønsker å prøve en ny aktivitet eller sport uten først å kjøpe masse av dyrt utstyr. Om du ikke liker aktiviteten, lån noe annet.»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.06.2019 kl 16:19

Vi i Nordre Aker vil også ha en utlånsordning for sports- og friluftsutstyr. I dag er bydelen vår faktisk den eneste i Oslo uten utlånsordningen BUA. Erfaringer fra andre steder viser at dette er et svært populært tilbud.

Nordre Aker er en bydel med en aktiv befolkning og store muligheter for sports- og friluftsliv. Nærheten til marka gir oss unike arenaer for å oppleve og utøve det aller meste en måtte ønske av aktivitet, og flere gode idrettslag og foreninger er med på å organisere og legge til rette for dette.

En utlånsordning er noe for deg som ønsker å prøve en ny aktivitet eller sport uten først å kjøpe masse av dyrt utstyr. Om du ikke liker aktiviteten, lån noe annet. Når du har funnet din greie, da vil du kanskje kjøpe ditt eget utstyr. Men da har du fremdeles sjansen til å bruke BUA til å låne utstyr for noe annet du gjør en sjelden gang.

Akkurat det samme gjelder for hele familien din også. Du ønsker kanskje at barna dine skal være aktive med noe, men vet ikke helt hva de vil like. BUA gir familien din sjansen til å prøve ut ulike aktiviteter på en enkel måte.

Nordre Aker Venstre ønsker at enda flere skal få muligheten til å prøve, utforske og oppleve alt det bydelen vår har å tilby. Da er det heller ikke dumt å spille på lag med natur og miljø. Det økte forbruket vårt har en stor miljøbelastning. Nordmenn er på verdenstoppen i kjøp av sports- og friluftsutstyr, sett i forhold til folketallet. I Norge omsettes det sportsutstyr for 30 prosent over gjennomsnittet i Europa per innbygger. Det positive med omsetningen i sportsbransjen er at det gir god folkehelse og flotte naturopplevelser.


De negative miljøkonsekvensene kan vi redusere gjennom en god BUA-ordning. I dag er bransjen i større grad enn før påvirket av trender og et opplevd behov for det beste utstyret. Konsekvensene av dette er et miljøavtrykk som paradoksalt nok er med på å ødelegge den arenaen utstyret er ment å bidra til å utforske. Samtidig er disse trendene med på å øke kostnadene og heve terskelen for å delta, spesielt for barn og unge.

Det grønne skiftet handler blant annet om å finne de gode løsningene. Vi i Nordre Aker Venstre mener at en slik delingsordning er delingsøkonomi i praksis, bra for oss, bra for miljøet og bra for samfunnet.

Tor Kåpvik, 4. kandidat i Nordre Aker Venstre

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...