Nordre Aker Budstikke

Vellet vil hjelpe til med ny turtrasé

Kartutsnittet viser traseen fra Burås til Lilloseter, via Sinober og Sørskogen.

Nå har de søkt om penger som delfinansiering av første strekke i planen, om turtrasé fra Burås til Lilloseter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2021 kl 14:23

SØRBRÅTEN: Nordre Aker Budstikke har flere ganger omtalt den planlagte turtraséen Burås - Sinober - Sørskogen - Lilloseter.

Nylig uttalte samferdsels og miljøbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG) til Nordre Aker Budstikke at planlagt kostnad for opparbeiding av hele strekket, fra Burås til Lilloseter, foreløpig er estimert til åtte millioner kroner. Det er tre millioner mindre enn tidligere antatt.

– Finansieringskilder er foreløpig ikke avklart, men jeg setter stor pris på engasjementet i denne saken og midler fra private kan være ett av bidragene for å realisere turveien raskere, sa også byråden.

Byråden la også til at turveien ligger inne som et prioritert tiltak i Behovsplan for idrett og friluftsliv 2021-2030.

Her kan du gå inn og se traseen i et interaktivt kart.


Ved Burås. Foto: Kristin Tufte Haga (arkiv)

Vellet har søkt penger

Nå har Sørbråten vel bestemt seg for å bidra til pengeinnsamling på strekningen fra Burås til Lilloseter. Nordre Aker Budstikke kjenner til søknaden til Sparebankstiftelsen:

«Livet på Sørbråten stimulerer til friluftsliv. Vi ligger plassert på grensen mellom Nordmarka og Lillomarka - med Nittedal kommune som nærmeste nabo. I avstand, er det kort vei til Lilloseter og videre ned i Groruddalen. På grunn av manglende tilrettelegging, er denne strekningen lite i bruk. Vår nærmeste markastue er Sinober, hit kommer man til fots og godt ut i sesongen kjøres det skiløyper. Trasé fram til Sinober, vil øke tilgjengeligheten for flere brukergrupper. Vi håper støtte vil stimulere kommunen til å bevilge midler for utbygging videre fra Sinober til Lilloseter» ifølge vellet.

Petronelle Herbern der grusveien stopper ved Burås, og stien videre opp til Sinober.

Videre står det litt om historikken bak planen, og at Oslo kommune og Nittedal i samarbeid har utformet reguleringsplan, vedtatt av Klima- og miljødepartementet:


«Vi søker her midler til å gjøre første sammenkobling fra Burås til Sinober. Strekningen er på rundt 800 meter (…) Stien fra Burås til Sinober er alltid kliss våt, den er ulendt, bratt og steinete og til tider nesten ufremkommelig på grunn av is og sleipt føre», ifølge vellet.

Vellet har søkt om 600.000 kroner, opplyser Petronelle Herbern i laget, og viser til Miljøverndepartementets tillatelse til igangsettelse av markatiltaket, fra 2013, og bagkrunnen for tillatelsen.

Nittedal og Oslo

Nittedal kommune har tidligere blant annet uttalt til Nordre Aker Budstikke at den planlagte traséen ligger på Nittedal kommunes grunn, men at Oslo kommune er tiltakshaver.

– Planen er vedtatt og stadfestet i departementet i mars 2017. Det er Oslo kommune som er tiltakshaver, som har utarbeidet planen, prosjektert og skal bygge og bære kostnadene med prosjektet.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...