Nordre Aker Budstikke

Meteorologen:

Ikke mye vårvær å skryte av i helgen

Nedbøren kom som snø i høyden onsdag morgen, og la seg hvitt på bakken en periode. Her fra Solemskogen. Foto: Torild Jensen

Kom mai, du skjønne milde? Ikke ennå. Det blir ikke mye vårvær å skryte av den kommende helgen. Det er meldt mye regn i slutten av helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2021 kl 11:17

BLINDERN: Onsdag våknet vi til nedbør som sludd flere steder i høyden i Nordre Aker. Våren er lunefull, og så sent som mandag 12. april gjorde vinterens sin foreløpig siste visitt i hovedstaden.

Allerede den påfølgende helgen kom sommeren for fullt, med temperaturer rundt 20 grader, og oslofolk trakk ut i parker og på strendene. Flere våget seg sågar ut i vannet. Men så snudde det, og temperaturene har knapt kommet over 10 grader siden. Og foreløpig er det lite som minner om sommervær i værmedlingen.

– Det blir ikke akkurat et nydelig vårvær i helgen, nei. Det blir veldig vekslende vær inn mot helgen – og i helgen. Helgen blir preget av regn og lite finvær, sier vakthavende meteorolog Rannveig Eikill fra Meteorologisk institutt til NTB.

Det gjelder stort sett hele landet, og i Troms og Finnmark må de belage seg på en ny runde med snø. På vestlandet får de litt sol på fredag og lørdag, men også mengder av nedbør søndag og mandag, ifølge meteorologen.

Og ikke overraskende skal det også i Oslo regne kraftig søndag og mandag. Det er ventet opp mot 20 millimeter nedbør de to dagene.


– Oslo preges av variert vær i helgen. Det kan bli opphold lørdag formiddag, mens det søndag og mandag kun skal regne, sier Eikill.

Og temperaturene? De varierer fra to til tolv grader på Blindern, i følge Yr.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...