Nordre Aker Budstikke

Ikke noe å lure på: Lyn er et toppserielag!

Så glad blir du når du scorer mål mot gode Arna-Bjørnar, her matchvinner - 2-1 - Noor Eckhoff. Foto: Lars Opstad / Kladd.no

Første toppseriekamp på hjemmebane for jentene på Kringsjå, mot sterke og rutinerte vestlendinger. Og for en kamp det ble!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2018 kl 13:00

KRINGSJÅ:Lørdag fikk jentene virkelig vist seg frem i sola på Kringsjå, i første toppseriekamp for Lyn Damer på egen hjemmebane.

Nydelig vårvær, og mange tilskuere tok turen til Kringsjå.

Første omgang

Gjestene er gode Arna-Bjørnar fra vestlandet og Bergen, og det er også bortelaget som først setter opp tempo og tar styringa.

Kampen starter litt ustruktert for Lyn, men etterhvert ruller ballen bedre for kringsjåjentene. I 10. minutt får Lyn frispark rett utenfor 16. meteren. Det blir innlegg, og Lyns Vilde Hasund får ballen i beina og scorer. 1-0 til Lyn.

Lynjentene bruker litt tid på å komme opp på samme tempo som gjestene, men når de først er der, jevner kampen seg ut. Hjemmelaget kommer også tettere oppi Arna-Bjørnar-spillerne.


Men Arna-Bjørnar presser gjennom hele kampen. Det er farlig nære redusering i 18. minutt, med en suser mot Lyn-målet. Men flott redning av Lyn-keeper Siri Ervik.

Etter frispark til Arna-Bjørnar utenfor Lyns 16 meter, snapper gjestenes nummer 10 - Maria Dybwad Brochmann - til seg ballen foran Lyn-målet, og det blir 1-1.

Det blir mange tøffe dueller gjennom kampen. Begge lag får sine sjanser - blant annet skyter Lyns Linn Huseby like over mål i andreomgangen.

Også Lyns Camilla Linberg kommer til flere gode sjanser i sluttminuttene av førsteomgangen.

Men 1-1 til pause.


Tøffe tak på Kringsjå lørdag - men Lyn viser seg frem som et toppserielag. Foto: Lars Opstad / Kladd.no

Andre omgang

Andre omgang er bare fire minutter gammel, og Lyn tar ledelsen. Etter innkast til Lyn, får Noor Eckhoff en godfot på ballen, og stor jubel i Lyn-leiren da hun setter den i Arna-Bjørnars mål - 2-1.

Arna-Bjørnar fortsetter presset, kliner til 56. minutt mot Lyn-målet, men igjen god redning av Lyn-keeperen.

Vilde Hasund jobber veldig bra på venstre kant og er nære å sette 3-1 i 60. minutt, men like utenfor.

Morsom og spennende kamp

En veldig morsom fotballkamp. Lyn legger seg ikke bakpå med ledelse, men fortsetter det offensive spillet.


Kampen bølger frem og tilbake utover i andre omgang. Lyns keeper fortsetter å levere, og har flere gode redninger.

Det blir noen veldig spennende sluttminutter med sjanser til begge lag. Enda mer spennende da det legges til hele fire minutter.

Tre viktige poeng

Men endelig kan Lyn-folka puste lettet ut - tre viktige poeng blir igjen på Kringsjå, i jentenes første toppseriekamp på egen bane. Et Lyn-lag som spiller med stor entusiasme og vilje. De er offensive og har et forsvar som kjemper og står opp når det virkelig gjelder, som i dag på Kringsjå.

Lyn kårer også hjemmelagets beste spiller: Vilde Hasund.

Arna Bjørnar er et rutinert tøft toppserielag å møte, vestlendingene er sterke, offensive og gode med ball. Men denne kampen viser det ikke er noe å lure på - Lyn er også et toppserielag.


HER KAN DU HØRE KAPTEIN JOANNA AALSTAD BÆKKELUND FORTELLE OM KAMPEN

Vant over Røa

Lyn Fotball Damer, som klinte til i første toppseriekamp og vant over rutinerte Røa, i første bortekampen i Toppserien, 2-1.

Andre kamp for Lyn var også bortekamp - jentene dro de til Jæren og Klepp, ledet 2-1 til fulltid, men det så skjedde det mye på veldig kort tid, og tre-poengeren glapp for Lyn.

Utsatte kamper

To kamper har også blitt utsatt for Lyn, hjemme mot VIF, og borte mot Kolbotn. Sistnevnte kamp ble stoppet like før den skulle starte, da banen på Kolbotn ble ansett av dommeren å være i så dårlig stand, at det var uforsvarlig å spille der.

Hjemmekampen mot VIF ble utsatt fordi det var for mye snø på Kringsjå, men den spilles allerede på Kringsjå onsdag 2. mai.

HER KAN DU SE ALLE FOTBALLDETALJER FRA DAGENS KAMP, PÅ FOTBALL.NO

LES OGSÅ: Lyn Ski kåret til Årets idrettslag i Oslo!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...