Nordre Aker Budstikke

Dette er politiets tips:

«Ikke rent sjelden er alkohol og utprøving en del av en slik utflukt»

Politiet forteller at overnattingsturer i marka ofte kan være det første møtet med alkohol. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Ofte handler det om at ungdommen blir dumdristig i påvirket tilstand, skriver politiet. – Plutselig skal han svømme over et vann eller svalestupe fra en klippe.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.07.2020 kl 17:36

OSLO VEST: Ved inngangen til helga deler Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon en oppfordring til foreldre på Facebook.

Politiet innleder innlegget med å skrive at de erfarer at foreldre gjerne ringer dem for å be om råd i ulike situasjoner.

– Mange synes grensesetting er vanskelig. Det er vi både ydmyke og forståelsesfulle for. Den evige balanseutfordringen mellom kontroll, tillit, kommunikasjon, hjerte og samarbeid.

– Dumdristig i påvirket tilstand.

– Hvis din ungdom insisterer på at hun/han skal telte i Oslomarka med en gjeng, oppdager du kanskje en slags urolig magefølelse? Det er sannsynligvis mamma- og pappahjerte som slår noen ekstra slag!? skriver de videre i innlegget.

– Ikke rent sjelden er alkohol og utprøving en del av en slik utflukt.


Ungdomsavsnittet skriver at det i tilfellene det skjer ting, ofte handler om at ungdommen blir dumdristig i påvirket tilstand.

– Plutselig skal han svømme over et vann eller svalestupe fra en klippe.

Oppfordring

Videre skriver politiet at de fleste foreldre tenker at det kanskje er greit med tur, men likevel har en urolig magefølelse.

De fleste foreldre tenker at det kanskje er greit med tur, men har likevel denne magefølelsen. Andre er relativt tydelige på at det ikke er ok.

I innlegget kommer de med oppfordringer til hva «vi» sammen kan gjøre for at det skal bli så «ok» som mulig.


  • Snakk med andre foreldre!
  • Noen usikre og ukontrollerbare steder bør kanskje ikke gis lov til?
  • Bli enige om at en av foreldrene stikker innom for å se til.
  • La ungdommene også vite at voksne kommer innom i løpet av kvelden.
  • Ha en forventningsavklaring med ungdommen før de drar.
  • Sørg for at det er nok strøm! Ta med en powerbank.
  • Vær selv tilgjengelig for å rykke ut på forespørsel. Det er nå din jobb som bakvakt virkelig begynner.

– Vi har ingen å miste!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...