Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ikke toget, men høytalerne, vekket folk midt på natten

Nydalen togstasjon. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

To ganger midt på natten ble det varslet om passerende godstog på Nydalen stasjon. Det ødela nattesøvnen for naboene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.08.2016 kl 10:12

NYDALEN: I følge en e-post til bydelsadministrasjonen, fra en beboer like ved Nydalen togstasjon, har annonsering av passerende godstog fra høyttaleranlegget blitt et stort problem den siste tiden.

«(…) det (har) siste uke toppet seg ved at det to ganger hver natt litt over kl. 03.00 og 05.00 skrikes ut over høyttaleranlegget for å annonsere at det passerer et godstog om få minutter» skrev beboeren midt juli.

Lovlig?

Lyden fra høytaleranlegget om natten var så høy at bydelsoverlegen ba jernbaneverket dempe det. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Han stiller spørsmål om hvorvidt det å vekke et helt nabolag på grunn av dette kan være lovlig. I følge e-posten har tidligere henvendelser til Jernbaneverket om saken ikke resultert i noe respons.

Han understreker at det ikke er lyden fra togpasseringene i seg selv som forstyrrer, men de foregående annonseringene over høytaleranlegget.

Bydelsoverlegen: Mulig helsefarlig støy

Bydelsoverlege Georg Semcesen fulgte oppfordringen fra beboeren, og sendte 14. juli et brev til Jernbaneverket.

«Bydelsoverlegen ber om en orientering om nødvendigheten av denne annonseringen, og hvorvidt den kan opphøre og/eller dempes til et lavere lydnivå. Høyttalerbruken kan muligens vurderes som helsefarlig støy pga de søvnproblemer den etter klager forårsaker, og vil derfor bli behandlet etter gjeldende regelverk for utendørs bruk av høyttalere, §6 i forskrift om begrensning av støy i Oslo kommune» skriver Semcesen.

Nydalen togstasjon. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ny praksis

Mer skulle ikke til for at Jernbaneverket endret praksis. I en e-post fra Jernbaneverkets kundeservice datert samme dag som bydelsoverlegens brev, står det, addresssert til beboeren som klagde i førsteomgang:

«Jernbaneverket beklager om dere sjeneres av støy fra høyttaleranlegget på Nydalen. Vi vil fjerne meldingene om passerende tog på stasjonen. Vi håper dette gjør situasjonen bedre for dere.»

Dermed har forhåpentligvis natteroen igjen senket seg i Nydalen. Det har ikke lyktes Nordre Aker Budstikke å få noen ytterligere kommentarer fra Jernbaneverket og Gjøvikbanen om saken, eller om hvorvidt slike nattlige togpasseringer annonseres også på andre stasjoner.

SE OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...