Nordre Aker Budstikke

Ingen grunn til å kjede seg til helgen - du kan ta en tur i glasshytta til Pål

Pål Roland Janssen har glassblåserverksted ved Akerselva og kunstnerboligene nedenfor Teknisk Museum. Foto: PRIVAT

– Barna får selv ta i glasset med verktøy og lære om det magiske glassmaterialet. De får også forme en egen skulptur i plastelina, som jeg så skulpturerer, inviterer glasskunstner Pål Roland Janssen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2018 kl 16:39

KJELSÅS: Glassblåser Pål Roland Janssen inviterer inn i glassblåserverkstedet på Kjelsås, ved kunstnersenteret ved Akerselva og nedenfor Teknisk Museum, både lørdag og søndag.

For barn og voksne

– På formiddagen blir det barneworkshop, på ettermiddagen en reise inn i glassblåsingens verden for voksne og spesielt engasjerte barn, forteller han om helgens arrangement.

Og det koster ingenting å bli med - arrangementet er støttet av Norske kunsthåndverkere.

– I barneworkshopen får deltakerne selv ta i glasset med verktøy, de får lære om det magiske glassmaterialet, og de får forme en egen skulptur i plastelina som jeg så skulpturerer i glass. Erfaring fra tidligere, viser at dette gir store opplevelser for barna, og for foreldrene som er med og fotograferer, spør og lærer underveis, forteller Pål videre.

Barna er også invitert til glassblåserhytta til helgen. Foto: PRIVAT

Glassets historie

I miniseminaret på ettermiddagen, vil deltakerne både få lære om glassets historie, oppleve materialets mange egenskaper - og følge prosessen fra start til slutt.

– Mens jeg blåser et skulpturelt vinglass. Arrangementet passer for folk som lar seg fenge av glasset som materiale og har et hjerte for en skapende prosess.

HER KAN DU MELDE DEG PÅ

LES OGSÅ: Pål skal blåse en skikkelig glassjulenisse


LES OGSÅ: De vakreste damene blir til ved Akerselva

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...