Nordre Aker Budstikke

Ingen togavganger her i helgen

Kjelsås stasjon på Gjøvikbanen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Helgen 23-24. mai skal Bane NOR jobbe høyt og lavt både på Gjøvikbanen og Kongsvingerbanen. Dette inngår som en del av omfattende oppgraderinger på begge banestrekningene. I tillegg gjøres ordinært vedlikehold.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GJØVIKBANEN: – Jobbene denne helga er viktige for å opprettholde komfort, driftssikkerhet og punktlighet resten av året. Større utbyggings- og fornyelsesprosjekter utnytter selvsagt også arbeidsperiodene, skriver Bane NOR i en pressemelding fredag.

Bane NOR minner samtidig om at det er farlig og forbudt å ferdes i eller nær jernbanesporet og høyspenningsanlegget. Selv om den vanlige togtrafikken er innstilt, kan det komme arbeidstog på sporet når som helst.

Alternative reisemåter kan man finne i selskapenes reiseapper, eller på Entur.no.

Gjøvikbanen

Hele strekningen mellom Oslo S og Gjøvik blir stengt fra natt til lørdag kl. 02:00 fram til samme tid natt til mandag. Togene går altså som normalt fra mandag morgen, opplyser Bane NOR.

I løpet av 2022 planlegges avganger hver time i grunnrute til og fra Gjøvik, dobbelt så ofte som i dag. Derfor gjøres det nå tiltak langs hele banen for å fjerne flaskehalser og bygge ut kapasiteten slik at det blir plass til flere tog.


Mot slutten av 2022 skal også det nye digitale signalsystemet ERTMS (European Rail Traffic Management System) settes i drift på Gjøvikbanen fra Roa til Gjøvik. Dette gir en mer punktlig, stabil og sikker jernbane.

Denne helgen gjøres forberedende arbeider for ERTMS flere steder langs Gjøvikbanen – ved Movatn, Stryken, Åneby, Hakadal, Jensrud, Grua, Bleiken, Kjelsås, Grefsen og Tøyen. Blant annet skal det bygges kummer og føringsveier for kabler.

Videre skal diverse spor- og anleggsarbeid utføres ved Gjøvik stasjon, hvor nye spor for hensetting (parkering) av tog er under bygging. Det blir maskinelt sporvedlikehold (pakking og stabilisering av sporet) på korte delstrekninger mellom Kjelsås og Jaren. Mellom Roa og Jaren blir det også punktvis bytte av skinner, og på Jaren stasjon blir det gravearbeid for nye kabeltraséer i samband med nye spor for hensetting av togsett.

I tillegg gjøres ulike oppgaver knyttet til drift og vedlikehold mens banen er stengt, blant annet rutinemessige kontroller av signalanlegg en rekke steder, samt kontroll av kontaktledningsanlegget ved Roa stasjon.

Det vil også være stengt på strekningen Roa-Hønefoss, hvor det ordinært kun er godstrafikk. I samme periode stenges også Kongsvingerbanen for vedlikehold og modernisering på flere fronter, på strekningen fra Lillestrøm til Kongsvinger/ Charlottenberg, opplyses det.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...