Nordre Aker Budstikke

Inger Lise, Rita og Kari er med på hagefestivalen

Kjære artister: Inger Lise Rypdal, Rita Eriksen og Kari Svendsen spiller alle i Sogn hagekoloni i helgen. Foto: Pressefoto / Promo / Nordre Aker Budstikke

Til helgen gjenoppstår hagefestivalen i Sogn hagekoloni, med salg av mat og drikke, kramboder, aktiviteter for store og små – og konserter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 12:56

SOGN: På scenen spiller blant andre Rita Eriksen (fredag), Inger Lise Rypdal, Kari Svendsen og Tove Bøygard (lørdag).

Ett års pause

Sesogn, en åpen og gratis musikk- og hagefestival i Sogn hagekoloni, som ligger mellom Ullevaal stadion og Domus Athletica, ble arrangert første gang i 2015, og gjentatt i 2016. I fjor var det imidlertid et hvileår.

– Da et såpass stort arrangement krever masse frivillig innsats av både komité og kolonister over lang tid, tok vi oss festivalpause i fjor. Nå er alle igjen fulle av energi og pågangsmot til å gjennomføre nok et heidundrende festival for alle glade Osloborgere, sa festivalsjef Bente Tørhaug til Nordre Aker Budstikke tidligere i år.

Tyvstarter fredag

Til helgen er festivalen tilbake, over to dager.

– Årets festival tjuvstarter fredag 15. juni. I år samarbeider vi med Barnekreftforeningen i Oslo og Akershus. Det vil skje mye hyggelig for hele familien, sier Tørhaug.


50 kroner fra hver solgte festivalskjorte går til Barnekreftforeningen, og i tillegg en del av inntekten fra Lykkehjulet.

På fredag er festivalen åpen fra klokken 16.00 til 22.00, mens lørdag starter det allerede klokken 12.00.

Det blir salg av mye godt og lokalt under festivalen. Foto: Utlånt

– Det settes opp ca. ulike 25 markedsboder som tilbyr og selger de lekreste ting og tang. En av våre kolonister har kunstutstilling i en av kolonihyttene, en annen viser frem sin kleskolleksjon.

– Vår egen Krambod «SeSogn mat og moro» selger hjemmelaget chilichutney, syltetøy, selvprodusert honning fra Hagens egne Bier, selvdyrkede tomater, spiselige blomster fra Hagen, planter og blomster gitt av Hageland, strikkeartikler osv., sier festivalsjef Tørhaug.

Lokale bidrag

Men det er ikke bare frivillige kolonister som stiller opp for å lage fest. Sesogn har fått drahjelp fra det lokale næringslivet. Bertel O. Steen, Egon Ullevål og Tåsen hagesenter er på plass. I tillegg vil BoligPartner vise skisser av fremtidens kolonihytte.

– Vi ønsker å vise Oslos innbyggere, politikere og næringslivet at det er svært viktig med kolonihager (åpne parker) som drives av kun frivillighet, hvor både barn og voksne Oslo innbyggere jobber primært for å få til en bærekraftig hage som også er til glede for nærmiljøet og Oslos innbyggere. Dette er en kulturskatt vi vil kjempe for, ikke bare oss selv, men også for fremtidige kolonister og innbyggere i Oslo by, sier Tørhaug.

Hun understreker at det gjøres mye på miljøfronten i hagen.

– Et samarbeid med NIVA er i full gang, og våre tre birøktere holder liv i mange hundre tusen bier. Vi satser på en økologisk bærekraftig kolonihage.


Festival i kolonihagen. Foto: Utlånt

204 parseller

– Det er mange som aldri har vært inne i en kolonihage, og vi ønsker at så mange som mulig skal få den opplevelsen. Dette gjør vi ved å invitere til en festival med mange aktiviteter, opplevelser og salg av god mat og drikke for liten og stor, ung og gammel! sier Tørhaug.

Sogn Hagekoloni er 87 mål stor, og har 204 parseller. Riggingen til festivalen starter torsdag, og det blir full fart frem til lørdag kveld.

LES OGSÅ: Statens vegvesen skal lage sykkelvei, og vil "spise" litt av Sogn hagekoloni

Fakta: Sesogn 2018

Program

Fredag: 16.00-22.00

 • Konferansierer: Alltid like blide og opplagte Ingeborg Sørensen, Morten Røhrt og Geir Morstad
 • 19.45 - Johan Djurhus Myre – fantastisk stemme (kolonist)
 • 20.00 - Rita Eriksen (kolonist), Songbird av Eva Cassidy

Lørdag: 12.00-22.00

 • Byråd Rina Mariann Hansen åpner kl. 12.00 (kolonist)
 • 12.10 – Songlaget i BUL (noen kolonister)
 • 12.25 - Kari Svendsen (kolonist)
 • 13.10 - Klovnen Palle
 • 14.00 - Country Hereos
 • 15.00 - Pause
 • 15.45 – Tove Bøygard med band
 • 19.00 Inger Lise Rypdal (kolonist)

Det blir salg av mat og drikke.

Solglimt Crew & Catering griller hamburgere, veganburgere og pølser. Hagen ordner med hjemmelagde kaker, rabarbrasuppe, vafler, sveler, kaffe, is - og kald drikke for barn og voksne.

Hagen er pyntet til fest med hvite duker og blomster.


I HAGEN: Konferansier Morten Røhrt, festivalsjef Bente Tørhaug og artist «Banjo-Kari» Svendsen, her i forbidelse med den første festivalen i 2015. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...