Nordre Aker Budstikke

Ingrid er klar for sin første store konsert på valentinsdagen

Ingrid Østang fra Grefsen holder sin største konsert hittil i karrieren på selveste Valentines day. Foto: Privat

Trenger du et datingtips til Valentines Day? Dra på Grefsen-artisten Ingrid Østangs første, store konsert på Caféteatret.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2020 kl 08:01

GREFSEN/GRØNLAND: Ingrid Østang er 39 år, fra Grefsen, og har etter et liv med stadig mer musikk kommet fram til sin første, store konsertopptreden med fullt band, der hun selv står i sentrum. Tekster og melodier har hun skrevet selv.

Fredag 14. februar, på selveste Valentines-dagen, står hun på scenen på Caféteateret på Grønland.

– Låtene jeg skal fremføre er fra den nyeste plata mi «Veien hjem», EP'en «Standing Tall», samt noe fra kommende plate, sier Ingrid.

Stadig mer musikk

Ingrid har alltid sunget. Hun husker seg selv som liten på biltur. Ivrig sang hun med på sangene på Postens sommerkassett. Etterhvert fikk hun sin egen Walkman, så hele bilen ikke trengte å underholdes like mye.

Fra hun var åtte til hun ble rundt 20 år gammel sang hun i kor. Men det var først som 32-åring at hun våget å stå bak mikrofonen alene. Opplevelsen ga mersmak.


Sin første låt lagde hun da hun bodde i England i 2000.

– Jeg lærte meg noen grep på gitaren til en av dem jeg bodde sammen med, og slik ble låta «Pick me up», som jeg skal spille på konserten, til. Men det var først i 2016 at jeg gav ut min egen musikk (deriblant «Pick me up»). Det startet etter at jeg møtte min samarbeidspartner Frode Martinsen i 2013. Jeg trengte en gitarist til jeg skulle opptre på Oslo-konserten til konkurransen "Bandwagon" (musikkonkurranse arrangert av Amedias aviser, som dittOslo og Nordre Aker Budstikke var en del av den gangen, journ.anm). Så fant vi ut at vi fungerte veldig bra sammen musikalsk, og vi begynte derfor å lage musikk sammen.

Ingrid Østang. Foto: Privat

Ingrid jobbet i UDI og deretter i Kirkens Bymisjon, før interessen for det kreative ble for stor. De siste seks årene har hun derfor jobbet som frilansskribent og journalist. På samme tid har musikken tatt en stadig større og større plass i livet hennes. Det resulterte i at EP'en «Standing Tall» kom ut i 2016, og plata «Veien hjem» i 2018. Låta «Tar mitt liv tilbake» slapp hun i fjor, og hun lover at mer er på vei.

Kontraster

At konserten holdes nå, halvannet år etter at plata kom ut, skyldes at hun sommeren 2018 måtte finne en ny bassist.


– Og siden det tar evig lang tid å finne øvingstidspunkt som passer syv mennesker, så blir den nå, smiler hun.

Musikken hennes beskrives som en blanding av de fleste sjangre, men tekstene handler på hver sin måte om kontrastene i livet, om skyggene, lyset, gleden og sorgen.

– Livet, både på indre og ytre plan. Kontrastene i livet - lys, mørke, skygger - glede - sorg - sinne, fellesskap - ensomhet, tilhørighet - utenforskap. Alle disse tingene inspirerer meg, sier Ingrid.

Kjærlighet?

– Er det tilfeldig at konserten lander på Valentines-dagen, eller har du en mening med det?

– Jeg valgte datoen, for jeg syns dagen passer til tematikken i musikken min. Kjærlighet på mange plan er nok et underliggende tema for meg, sier Ingrid.


– Er det slik at det blir noe musikalsk romantikk å spore, og vil du oppfordre kjærester eller andre som ønsker en romantisk markering av Valentines-dagen å legge turen til konserten din?

– Jeg vil oppfordre absolutt alle, både par, enslige, barn, ungdom og voksne til å komme - for å feire kjærligheten med meg!

Hun har planer om å bruke enda mer tid på musikken framover.

– Ja, jeg har et hjerte som guider meg på musikkens vei, så det er min oppgave å tørre det. Du vet, personligheten vil ofte ha det kjente og vante, men hjertet har ofte større drømmer. For meg handler det om å tørre å lytte til de større drømmene - litt etter litt.

I 2020 er planen å holde flere konserter, avslører hun. Og mer ny musikk vil det også bli.


– Ja, flere nye låter er allerede laget, og det kommer et nytt album etterhvert - etter noen singler!

Konserten holdes på Caféteateret, Hollendergata 8 på Grønland fredag 14. februar klokka 20.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...