Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader
Seksjonsheader

– Bompenger, en trussel mot demokratiet

Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

KOMMENTAR: - Jeg har en nabo. Hun er bestemor til tre små barn som går i barnehage og i førsteklasse på skolen. Hun må hjelpe til for å få hverdagen til å gå rundt. Men det koster.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2019 kl 11:09

Jeg har en nabo. Hun er bestemor til tre små barn som går i barnehage og i førsteklasse på skolen. Hun må hjelpe til for å få hverdagen til å gå rundt: Her i byen er det umulig å bo brukbart uten at begge foreldre er i arbeid. Derfor trer min nabo til, bringer og henter barna dit og hit.

Men det koster. Og det vil koste mer. Mye mer! Når de nye bompengestasjonene kommer. For hun må i fremtiden passere ikke bare en, men opptil flere ringer, og betale i fleng begge veier. Og det er ikke bare pengene, men følelsen av tapt frihet som irriterer. Og det irriterer voldsomt!

Når man har kostet på seg å ha en bil, kanskje hovedsakelig for å hjelpe til der storfamilien har behov, så er denne «ekstrabeskatningen» som man ikke har kontroll over, en vanskelig pille å svelge.

Liv Hegna.

Det er dessuten litt ufattelig at bompengestasjoner kan poppe opp sånn uten at noen sier stopp, mens protestene mot vindmøller det være seg på Hardangervidda eller den «yderste nøgne ø», får motbør av Dagsrevyformat.


Og så er det naturligvis den sosiale forskjellen som de rødgrønne legger opp til, ved å favorisere dem som har råd til el-biler. Ingen har tenkt på å dele ut gratis bensin til dem som bruker bensinbilen sin til å hjelpe andre. Som min nabo, for eksempel.

Ærlig talt: Mellom Skøyen og Thune føles det som en politisk tvangstrøye å bli ilagt bompenger når man er på vei til/fra jobb eller henter barn i barnehage, enten denne bompengestasjonen er statlig delfinansiert eller ikke.

Jeg tror vi må tenke nytt: Er det ikke egentlig slik at bompengesaken er gått av hengslene, glidd ut, så å si?

Det er få av folket som er for elektroniske «bymurer», og en form for ekstrabeskatning. Intet annet. De aller fleste er imot denne utbyggingen av «sperrer» blant folk. Likevel durer den rødgrønne bystyreledelsen på.

Vi står overfor en trussel mot demokratiet, slik det legges opp til i Oslo med godt over femti bompengestasjoner rundt omkring og i byen vår. Innenfor «bymurene» har bompenger ikke noen plass!

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...