Nordre Aker Budstikke

Innfører ekstraordinær båndtvang

SLUTT PÅ DETTE: På grunn av snøen innføres det idlertidig båndtvang utenfor Ring 3 fra og med 6. februar. Foto: Kristin Tufte Haga

Bymiljøetaten har vedtatt å innføre ekstraordinær båndtvang i Oslo fra og med 6. februar.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2019 kl 08:05

OSLO: – På grunn av store snømengder er det nå vanskelig for både elg og rådyr å ta seg fram i terrenget og å skaffe seg nok mat, og de er sårbare for å bli jaget av løse hunder. Oslo kommune har derfor funnet det nødvendig å innføre ekstraordinær båndtvang for hunder, skriver Miljødivisjonen i Bymiljøetaten i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Bymiljøetaten forklarer:

«De vanskelige snøforholdene fører til at dyrene trekker mot bebyggelse, innmark, skiløyper og veier der det er lettere å ta seg fram og finne mat. Dette fører til økt fare for at elg og rådyr skal bli jaget og skadet av løse hunder. Hunder kan bite og skade/drepe viltet direkte, og jaging kan føre til så store påkjenninger at viltet bukker under av utmattelse og stress.»

LES OGSÅ: Har du også gått deg «vill» på t-banen: – 5'ern fra helvete

Båndtvangen innebærer at hunder skal holdes i bånd eller inngjerdet. Den ekstraordinære båndtvangen innføres fra og med 06.02.2019 og gjelder inntil videre.


Det innføres ikke ekstraordinær båndtvang innenfor Ring 3 eller i friområdene for hund. Mer informasjon om båndtvang finnes på Oslo kommunes nettsider.

Det finnes ti områder hvor hunder kan løpe fritt uavhengig av båndtvang i Oslo. Disse er:

 • Styggedalen, Bogstad
 • Hundejordet, Frognerparken
 • Grefsenkollveien
 • Vest for Isdammen på Årvoll
 • Nuggerud P-plass, Ellingsrud
 • Lille Wembley, Haugerud
 • Skraperudtjern
 • Hallagerjordet, Ljan
 • Jomfrubråtveien, Ekeberg
 • Ola Narr, Tøyen

Båndtvang – fra 1. april til 20. august:
Båndtvangsbestemmelsen i hundeloven gjelder i hele Norge. I Oslo må man ha hunden i bånd i perioden 1. april–20. august både i Marka og i byen – inkludert i parker og på øyene i fjorden.

Ekstraordinær båndtvang:
I vintre med spesielle snø- og kuldeforhold kan kommunen vedta forskrift om ekstraordinær båndtvang av hensyn til viltet.

Båndtvang hele året enkelte steder:
Noen steder er det båndtvang hele året, spesifisert i ulike verneforskrifter. I Oslo gjelder dette følgende verneområder:

 • Gressholmen – Rambergøya naturreservat
 • Østensjøvannet naturreservat
 • Triungsvann naturreservat
 • Kavringen naturreservat
 • Kaffeskjær fuglefredningsområde
 • Nordre Skjælholmen naturreservat (ligger i Nesodden kommune, men Oslo kommune er grunneier)

Kilde: Oslo kommune

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...