Nordre Aker Budstikke

Innfører nytt parkeringssystem

Det blir automatisk registrering av skilt ved innkjøring til parkeringshuset på Ullevaal Stadion. Mens man kan stå én time gratis i p-huset, blir det nå betaling fra første minutt utendørs for å få bedre utnttelse av de 600 plassene i garasjen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Automatisk skiltgjenkjenning skal skape bedre parkeringsflyt på Ullevaal stadion.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ULLEVAAL STADION: 1. juni blir det den nye parkeringsløsningen innført på Ullevaal Stadion, som innebærer automatisk skiltgjenkjenning. Dette er et gjennomprøvd og velfungerende system som brukes i de fleste parkeringshus i Oslo, skriver Ullevaal Stadion og Amfi Ullevaal i en felles pressemelding.

Det nye systemet innføres for å redusere kø, og sikre raskere ut- og innkjøring, samt enklere betaling for kunder og besøkende. Til nå har det vært 90 minutter gratisparkering både inne og ute, noe som har gjort at mange har valgt uteparkering. Etter det Nordre Aker Budstikke erfarer, er det et ønske om å utnytte den store parkeringskapasiteten i parkeringshuset under handlegaten og Bergbanen bedre. Dette skal igjen gi en bedre handleopplevelse for kundene.

Millioninvesteringer

– Oslo Pensjonsforsikring og AS Ullevaal Stadion har de siste to årene jobbet med konsepter og løsninger for å optimalisere parkeringsløsningene på Ullevaal Stadion. Vi har sett på helheten i tilbudet til kundene og besøkende utendørs og innendørs. Det er laget en ny utomhusplan mot Sognsveien, og investert millionbeløp i utendørs tilrettelegging utenfor Coop-butikken og i innendørs oppgraderinger i OPF sitt parkeringsanlegg, sier Erik Forgaard, administrerende direktør i AS Ullevaal Stadion.

Nå har parkeringsløsningen innendørs blitt oppgradert med nytt kjøremønster, automatisk skiltgjenkjenning og en helt ny kundeinngang som leder opp i handlegaten. Utendørs er det sikret bedre plass og enklere parkering.

Senterleder Vilde H. Lerbak er glad for den nye løsningen:


– En spørreundersøkelse blant AMFI sine kunder viste at enkelte opplevde parkeringen som utilgjengelig. Det er stor glede å kunne tilby noe vi vet kundene ønsker seg.

Prisene

Det er 600 parkeringsplasser i parkeringshuset, som ligger under handlegaten og Bergbanen. Her er det inn- og utkjøring enten fra lokket over Tåsentunnelen og Ring 3 ved Bergbanen, eller fra Sognsveien.

I parkeringshuset vil den første timen nå være gratis, og deretter koster det 25 kroner per påbegynte halvtime. Døgntakst er 250 kroner.

På ekspressparkeringsplassene utendørs vil det nå koste 10 kroner for den første halvtimen, og 20 kroner for inntil en time. Etter dette er det innført progressive takster. Uteparkeringen vil likevel fortsatt være begrenset til maksimum halvannen times parkeringstid.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...