Nordre Aker Budstikke

Boligkonflikt i dalen:

– En trist sak ble litt mindre trist

Et betent boligsalg i Maridalen ble før sommeren igjen behandlet i retten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Den tidligere maridølen saksøkte eiendomsmeglerens forsikringsfirma.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2021 kl 08:36

SØRBRÅTEN: Boligen på Sørbråten ble solgt i 2015. En advokat påtok seg ansvaret for å selge boligen som eiendomsmegler.

– Min klient er en gammel mann som skulle selge boligen sin for å leve godt sine siste år. Han hadde aldri solgt en bolig før og håpet på et ryddig salg, men i stedet fikk han en eiendomsmegler som ikke gjorde jobben sin, forklarte den tidligere maridølens advokat, Emil August Fjellvang, til Nordre Aker Budstikke i august.

– Han ble dermed dratt gjennom mange rettsprosesser og led store økonomiske tap. Prosessen har vært tung. Det er en trist sak, og den understreker viktigheten av at eiendomsmeglere og advokater gjør jobben sin riktig, fortsatte han.

Advokat Emil August Fjellvang i Forbrukeradvokaten. Foto: Pressefoto

Den tidligere maridølen saksøkte eiendomsmeglerens forsikringsfirma. Han ønsket å få dekket summene han gjennom flere rettsrunder er dømt til å betale. I alt utgjør dette beløpet rundt 1,8 millioner kroner.

Tilbakehold av opplysninger

I juni ble saken på nytt behandlet i Oslo tingrett. Den tidligere maridølen tapte saken, og han ble dømt til å betale 60.000 kroner i saksomkostninger.

Rettens begrunnelse var blant annet at lagmannsretten i en tidligere dom påpekte at selgeren hadde tilbakeholdt opplysninger for kjøperne.

At megleren ikke anbefalte eierskifteforsikring, var sentralt i saken. Oslo tingrett mente likevel at det ikke er sannsynlig at selgeren ville unngått tapet dersom megleren hadde gjort at han tegnet eierskifteforsikring.

Retten påpekte imidlertid at megleren ikke opptrådte spesielt godt.


«Løsningen XX (megler) dermed fant akseptabel for XX (selger) var dermed i alle tilfeller fullstendig forfeilet», het det i dommen.

– Uriktig

Advokat Fjellvang opplyser nå at det er inngått forlik i saken. Han førte saken for den tidligere boligeieren i Maridalen i retten denne sommeren.

– Forliket innebærer at en trist sak ble litt mindre trist. Det tyder på at begge parter anså tingrettens dom som uriktig, og at lagmannsretten hadde kommet til en annen konklusjon, sier Fjellvang til Nordre Aker Budstikke.

Han ønsker ikke å være mer spesifikk om detaljene i forliket.


– Hva synes klienten din om løsningen?

– For min klient sin del var forliket en bedre løsning enn tingrettsdommen. Klienten er fornøyd med at vi fikk til denne løsningen.

Vurderer alternativer

– Hvem tok initiativet til forliket?

– Det kreves forliksvillige fra begge parter dersom man skal inngå et forlik. Etter dommen ble avsagt har det vært korrespondanse mellom partene som resulterte i en enighet.

– Er dette en endelig avgjørelse for det uenighetspregede boligsalget? Vil det skje mer i saken?


– Det vurderes ulike alternativer, men mitt oppdrag hittil har kun vært å føre rettssaken mot meglerens ansvarsforsikring.

Motparten, forsikringsselskapet til megleren, har ikke besvart Nordre Aker Budstikkes henvendelse om saken.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...