Nordre Aker Budstikke

– Inntil videre står det trafikkvakter flere steder i krysset

Kjelsåsveien - som nå er åpnet i begge retninger mot Grefsenveien. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

For å bedre trafikksikkerheten har Sporveien satt inn vakter ved krysset Kjelsåsveien, Grefsenveien og Midtoddveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.01.2019 kl 18:05

KJELSÅS: Flere lesere har tatt kontakt med Nordre Aker Budstikke om det de opplever som utrygge trafikkforhold i Kjelsåsveien - i forbindelse med den nylige åpningen ut mot Grefsenveien og Midtoddveien. Forbindelsen fra Kjelsåsveien til Grefsenveien og Midtoddveien ble åpnet for både inn- og utkjøring i forbindelse med anleggsstart i Grefsenveien mellom Platåveien og Kjelsåsalléen holdeplass i forrige uke, og ikke bare utkjøring fra Kjelsåsveien, som tidligere varslet fra prosjektet i Grefsenveien - der det er Sporveien som er prosjektleder.

Vakter

Nordre Aker Budstikke har igjen vært i kontakt med Sporveien om trafikkforholdene på nevnte sted. Sporveien forteller at det nå er satt inn vakter i krysset Kjelsåsveien, Grefsenveien og Midtoddveien:

– For å bedre trafikksikkerheten i området forsterket Sporveien fra i går tidlig ordningen med trafikkvakter i Prix-krysset. Inntil videre står profesjonelle trafikkvakter flere steder i Prix-krysset fra kl 07.00 om morgenen til kl 17.00 om ettermiddagen. Vi kartlegger situasjonen og ordningen blir også vurdert fortløpende, i følge kommunikasjonsrådgiver Tone Tuhus i Sporveien.

Grefsenveien og over i Midtoddveien. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Hun forteller videre at andre trafikksikkerhetstiltak som er gjennomført er skilting med fartsgrense 30 km/t i Grefsenveien, og oppmerking av en fotgjengerovergang i Kjelsåsveien.


– Sporveien samarbeider tett med Bymiljøetaten for å sikre oppfølging av strøing og brøyting. Vi ser også på plassering av sperremateriell, som byggegjerder og lignende, for på best mulig måte å plassere disse uten at siktlinjene i veien blir redusert, for å nevne noe.

Hun nevner også reflekskampanjen, som Nordre Aker Budstikke omtalte på mandag.

– Skilt om at Kjelsåsveien fra Myrerskogveien til Grefsenveien er blindvei, er tildekket. Når det gjelder hekker og beplantning langs veiene i området, så ligger det utenfor Sporveiens ansvarsområde å gjøre noe med dette, sier Tuhus, og viser til henvendelse om nettopp dette, i Kjelsåsveien.

Endringer kan skje på kort varsel

Hun fortsetter:

– Det er viktig for Sporveien å understreke at vi har forståelse for at det er utfordrende for alle på Grefsen og Kjelsås å bo og ferdes i et område når et så stort og omfattende byggeprosjekt skal gjennomføres. Gatene er mange steder smale og det er trangt for både bilister og gående. Vit at prosjektet følger trafikkutviklingen tett og endringer av kjøremønster, holdeplasser og kollektivløsninger kan forekomme på kort varsel.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...