Nordre Aker Budstikke

– Intensjonen har ikke vært å stramme inn dagens praksis

Nå blir det mest sannsynlig ikke søknadsprosess likevel, ved å arrangere mindre løp i Marka. Foto: SINDRE LANGAAS

Skriver byråd Lan Marie Berg (MDG) om ordlyden i Plan for kommuneskogene, og om det å arrangere løp i Marka. Planen skal behandles av bystyrets komitépolitikere onsdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.11.2018 kl 13:56

MARKA: Onsdag ligger byrådets forslag til Plan for kommuneskogene på bordet til bystyrets samferdsels- og miljøkomité.

Nordre Aker Budstikke har tidligere omtalt planen - her kan du lese tidligere sak.

Også idrettsarrangementer i Marka er omtalt planen - det står blant annet følgende:

Ved søknad kan kommunen gi tillatelse til å arrangere idretts-, kultur og friluftsarrangementer.

– Byråkrati

En formulering blant annet orienteringsfolket har reagert på.


– Formuleringen kan jo bety at for eksempel våre jevnlige rankingløp i Marka og andre mindre O-løp med eksempelsvis 100 - 200 løpere ikke kan gjennomføres uten at arrangementet må gjennom en søknadsprosess. Det må jo bare bety byråkrati og ikke praktisk verken for arrangør eller kommunen, sa Sindre Langaas i Nydalens Skiklub til Nordre Aker Budstikke tirsdag - les hele saken her.

Høyre og Venstre annonserte i samme sak i lokalavisa i går, at de vil legge frem følgende forslag i komitémøtet i dag - onsdag, etter forslag fra Oslo idrettskrets:

– Turorientering, orienteringsløp og andre mindre idrettsarrangement kan gjennomføres uten søknad forutsatt at arrangementet ikke begrenser allmenn ferdsel eller medfører belastning på naturen, utfartsområder eller området for øvrig.

Nytt forslag

Nå har også byrådspartiene samlet seg om et forslag til endring:

– Vi ble orientert om dette på fredag og kastet oss rundt for å finne ut hva vi kan gjøre med dette. Det er viktig å finne en løsning som står seg, så vi ikke skaper problemer på andre måter. Derfor har vi brukt litt tid på å involvere fagfolkene, sier Andreas Halse (Ap) i bystyrets samferdsels- og miljøkomité.


Han forsetter:

– Nå har vi i samråd med byrådspartiene funnet en løsning som funker. Det er jeg veldig glad for. Det er bra Oslo Idrettskrets meldte fra. Samtidig hadde det vært fint om de meldte fra før. Denne saken har det blitt jobba med i lang tid, det blir alltid litt krevende når ting dukker opp i siste liten.

I notat som samferdsels- og miljøbyråd Lan Marie Berg nå er sendt samferdsels- og miljøkomiteen, står det blant annet følgende som innspill til saken nevnt ovenfor:

– Til dette vil jeg bemerke at intensjonen med formuleringen av krav om søknad i punkt 5.10.2, ikke har vært å stramme inn dagens praksis. Oslo kommune som grunneier er opptatt av å ha oversikt over den aktiviteten som foregår på våre områder. Det er nødvendig å sikre at arrangementer ikke forringer naturområder. Derfor er det ønskelig å kunne fordele belastningen til flere områder, skriver byråden.

Videre står det også følgende:


– Eksempelvis er det stor pågang på å gjennomføre arrangementer på Sognsvann. Om det er nødvendig å gjøre dette enda tydeligere, kunne kravet i punkt 5.10.2 presiseres slik at det kommer fram at det ikke skal kreves søknad for mindre og lokale arrangement. Punktet kunne da lyde «Etter søknad kan kommunen gi tillatelse til å arrangere idretts-, kultur og friluftsarrangementer. For mindre og lokale arrangement kreves det ikke søknad.» En slik forståelse er i tråd med både gjeldende praksis og påpekningen fra Idrettskretsen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...