Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Inviterer barna til gratis skulpturverksted

– Det er viktig å forstå prosessen for å kunne verdsette hverdagsgjenstandene rundt oss, sier glassblåser Pål Roland Janssen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2017 kl 18:21

KJELSÅS: Glass som materiale er både hardt, uformelig og knusbart.

– Og fantastisk, mykt og føyelig. Glass er et materiale barn ikke lærer om, på lik linje med keramikk eller sløyd. Det er et lite og verneverdig fag. Likevel, vi omgir oss med glass overalt, hver dag, sier glassblåser Pål Roland Janssen.

LES OGSÅ: Pål blåser de vakreste damene!

Gratis

Lørdag inviterer han til gratis skulpturverksted for barna. Glassblåseren holder til i glasshytta ved Akerselva og Frysja Kunstsenter, nedenfor Teknisk Museum på Kjelsås.

– Jeg er opptatt av at vi lærer barna våre nærhet til materialene. Blant annet er det er viktig å forstå prosessen for å kunne verdsette hverdagsgjenstandene rundt oss.

– Glass er et materiale som kan skulptureres. I for eksempel ellediller og krokofanter. Barna får prøve seg på å skulpturere fabeldyr i plastelina. Deretter blåser jeg skulpturen i glass, forteller Janssen videre.

LES OGSÅ: Pål blåste markeringen for Årets Navn 2016.

Bydelen med

Underveis lærer barna om hvordan glass går fra å være mykt til hardt, de får kjenne varmen og har ansvar for å få detaljene på skulpturen slik de vil ha dem.

– Dette er frivillig arbeid fra min side, og jeg er veldig glad for å kunne samarbeide med Bydel Nordre Aker om dette. Barn fra bydelen er velkommen til å melde seg på - førstemann til mølla!

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Janssen mandag kveld, etter at denne saken ble lagt ut tidlig mandag, og han forteller at lørdagen nå er helt fulltegnet. Men at det kommer flere sjanser.

Oslo Open

Men det skjer mer ved Frysja Kunstsenter til helgen, samme helg arrangeres også Oslo Open.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...