Nordre Aker Budstikke

Inviterer til fem timers direktesending fra kolonihagen

Programleder Hege Holm, som her byr på Lise Finckenhagens sommerkake, inviterer til livesending fra denne hytta i Solvang kolonihager, avd. 4, fredag 6. september. Foto: NRK/Utlånt

Radioprogrammet «Holm» på NRK P1+ inntar Poppelveien i Solvang kolonihage avd. 4 førstkommende fredag. Programmet ønsker å hylle høsten, og har for anledningen fått sendetiden fra de to programmene Jukeboks og Stanghelle.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.09.2019 kl 08:32

SOLVANG: Dermed kan de inviterer til direktesending i hele fem timer fra klokken 9.03 til 14.00, og studio skal altså være under et epletre i kolonihagen.

Programleder Hege Holm har funnet frem ullundertøyet, siden YR varsler 6 grader. Heldigvis ser det foreløpig ikke ut til å bli regn.

– Gærne!

– Folk tror vi er gærne som har lagt en slik sending til en septemberdag – men sånn er det når man vil prise høsten, sier programlederen, som mange kjenner fra blant annet Dagsnytt 18 og P2s nyhetsmorgen – før hun begynte med «Holm» for halvannet år siden.

Hege Holm er programleder for Holm på NRK P1+. Foto: NRK

I løpet av sendingen besøker vi flere kolonister, og skal blant annet høre om hønsehold, fugleskremsler og hvordan det er å skulle flytte omtrent 100 blomsterplanter fra hagen og inn i kjelleren for overvintring.


LES OGSÅ: Nordre Aker Budstikke var i sommer på besøk i Solvang kolonihager, og møtte kolonister som har skapt sitt eget grønnsaksparadis, som har pensjonerte høner, og som driver med birøkt!

Lokale gjester

Under epletreet hos Hege Holm kommer det gjester som dyrlege Geir Erik Berge fra Nordberg dyreklinnikk, matblogger Gunda Djupvik, filosof Einar Øverenget fra Gaustad, og politisk kommentator og programleder Harald Stanghelle – som tar imot valgspørsmål fra lytterne.

NRK opplyser at fredagens faste, populære spalte «Generasjonspanelet» med tidligere generalsekretær i Norges Røde Kors Odd Grann, retoriker og «Fagottene»-medlem Andreas Birger Johansen og tidligere minister Wenche Frogn Sellæg, også flytter ut av radiostudio på Marienlyst og inn i hagen på Solvang.

– Vi ønsket å gjøre litt stas på mange de faste gjestene i Holm, samtidig som vi hadde lyst til å omfavne høsten vi har gått inn i med dens både gode og mindre gode sider, sier vaktsjef Tone Rieber-Mohn.

– Kolonihagen var et fint sted å gjøre det, siden området byr på både frukt og grønnsaker og høstens dugg i gresset, samtidig som dette lille samfunnet er en god kur mot ensomhet for mange, og byr på mange interessante mennesker og opplevelser.


Solvang kolonihager er allerede et yndet sted for å gå tur. Fredag er det bare å svinge forbi Poppelveien, der «Holm» skal gjøre seg godt synlige, oppfordrer redaksjonen. Resultatet kan også høres direkte på radio selvfølgelig, NRK P1+.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...