Nordre Aker Budstikke

Har du vært her i vinter?

Inviterer til søndagstur med mening

Bjørn Andersen forteller at dette var det som møtte han fra utsiktsområdet på Grefsenkollen, tirsdag før påske. Nå kan du bli med på ryddedugnad og få kaffe og vaffel for strevet. Foto: Bjørn Andersen

Grefsenkollen restaurant byr på kaffe og vaffel mot søppel fra skogen rundt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GREFSENKOLLEN: Skogen på Grefsenkollen har vært populær for mange oslofolk gjennom koronatiden, og i vinter har mange lagt både dagsturer og overnattingsturer hit. Politiet har også blitt varslet om flere tilfeller av festansamlinger der i helgene, slik Nordre Aker Budstikke har skrevet om.

– Da jeg var på tur til Grefsenkollen i dag, og tok turen innom det utsiktsplatået nedenfor parkeringsplassen, så ble jeg sjokkert! Der lå det strødd knuste flasker, masse søppel og plast. Her hadde det tydeligvis vært en stor fest i helgen og ikke spor etter forsøk på opprydding. Bare trist, skrev Bjørn Andersen til Nordre Aker Budstikke før påske.

Les også:

Nå oppfordrer folkene på Grefsenkollen restaurant deg til å legge søndagsturen til nærskogen og plukke opp etterlatenskaper etter vinterens sosiale sammenkomster.

«Den flotte skogen vår har aldri blitt brukt mer enn i vinter og vår. Det har satt sine spor, så her kommer et knalltips til en givende søndagstur: Fyll en plastikkpose med søppel underveis og veksl den inn i gratis kaffe og en vaffel hos oss - eller en Kuli og Kvikk-lunsj til barna. Vi tar i mot søppel fra 12.00 - 17.00. God tur - med mening!» skriver Grefsenkollen på sin Facebook-side.


– Vi på Grefsenkollen har selvsagt registrert et enormt besøk de siste månedene, ikke bare hos oss helt på toppen, men også i områdene rundt kollen, sier Lars Petter Fosdahl til Nordre Aker Budstikke.

Restauranten har gjort en skikkelig "vårrengjøring" på sitt eget område og litt til i løpet av denne uka, forteller han. Men turen opp til toppen og i skogen rundt restauranten er også en del av en større opplevelse, og selv om dette ikke er et område restauranten har noe ansvar for, oppfordrer de brukerne av skogen til å bidra i en dugnad, og initierer derfor «veksleordningen» på søndag.

– Særlig tenker vi at det er meningsfylt å gjøre sammen med barna, sier Fosdahl.

– Vi anbefaler at folk går utenfor veier og de mest opptrådte stiene. Vi krever ikke fulle poser. Innsatsen er det viktigste her. Alle monner drar, oppfordrer Fosdahl.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...