Nordre Aker Budstikke

Inviterer til viktig Oslo-møte i din egen stue

Byutviklingsbyråd Arild Hermstad (MDG) og PBE-direktør Siri GAuthun Kielland. Foto: Christian Fredrik Borg (NAB) / Oslo kommune

Onsdagens åpne møte om revidering av kommuneplanen foregår digitalt hjemme hos deg. – Vi håper at mange vil delta digitalt, selv om man må skaffe kaffen og kringla selv til dette møte sier Siri Gauthun Kielland, direktør i Plan og bygningsetaten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: Nordre Aker Budstikke skrev nylig om at kommuneplanens arealdel skal revideres, og at planprogrammet er lagt ut på høring.

Da den gjeldende versjon av planen ble vedtatt i 2015, ble det oppstandelse i bydelen over at Nedre Grefsen var lagt inn som utviklingsområde, uten at noen av bydelspolitikere eller lokalmiljøet hadde fått det med seg. Også i flere andre utpekte utviklingsområder møtte planen motstand, og resultatet ble at beboere samlet seg i aksjonsgrupper på tvers av hele byen.

Nedre Grefsen og enkelte andre stridsområder ble tatt ut av planen, eller justert, da kommuneplanens samfunnsdel ble vedtatt i 2019.

Medvirkning

I denne omgangen legger Plan- og bygningsetaten og politiske myndigheter opp til en bredere medvirkningsprosess om det som er det viktigste plandokumentet i kommunen. I første omgang arrangeres et digitalt åpent møte om kommuneplanens planprogram.


– Et digitalt møte er det eneste riktige nå i koronasituasjonen, men vi ser at det har fordeler og ulemper, sier etatsdirektør Siri Gauthun Kielland i Plan og bygningsetaten (PBE) i en pressemelding.

– Det betyr at du slipper reisen til et møtelokale, og for mange med familieforpliktelser kan det bli enklere å delta. Ikke minst slipper vi å utsette hverandre for koronasmitte.

– Nå jobber vi med planprogrammet for arealdelen av kommuneplanen, og det skal sette rammer for hvordan vi fortetter, utvikler og bygger Oslo i årene fremover. Da er det avgjørende for kommunen at innbyggerne sier sin mening, legger hun til.

– Medvirkning står sentralt gjennom hele prosessen. Publikum skal få delta flere ganger underveis, men det er viktig for oss at folk får komme med innspill allerede nå som vi starter arbeidet. Det gjør oss bedre rustet til å utarbeide en god arealdel, sier byråd for byutvikling Arild Hermstad i meldingen.

– Klimavennlig byutvikling og økt boligbygging står i fokus. Forslaget til planprogram sier noe om hvordan arbeidet med ny arealdel skal organiseres. I denne tidlige fasen har publikum mulighet til å gi innspill til temaer og problemstillinger kommunen bør se nærmere på, sier byråden.


Arbeidet med kommuneplanen er omfattende og vil pågå over flere år.

Nye utviklingsområder og kollektivknutepunkter angitt i samfunnsdelen skal innarbeides i arbeidet med ny arealdel. I tillegg skal kommunen vurdere om det er behov for å definere nye utviklingsområder.

Under kan du se oversikten over de gjeldene utviklingsområdene, samt nye områder som skal vurderes for fortetting:

Utdrag fra "Forslag til planprogram for kommuneplanens arealdel".

Digitalt åpent møte

Det åpne digitale møtet blir arrangert 25. november kl. 18.00-19.30. På møtet deltar byråd for byutvikling Arild Hermstad, etatsdirektør Siri Gauthun Kielland fra Plan- og bygningsetaten og prosjektleder Hans Martin Aambø med flere.

Planprogrammet er på høring frem til 9. februar. Det digitale møtet er både for å orientere om arbeidet, for at innbyggerne skal få stille sine spørsmål og for at planleggerne skal få innspill til det videre arbeidet. På møtet blir det mulig å stille spørsmål til Plan- og bygningsetaten i møtechatten, og spørsmål blir besvart fortløpende under møtet.


– Slik sett tror vi at det er enklere å stille spørsmål for flere, sammenlignet med det å reise seg opp i et møte for å ta ordet, og vi håper at mange bruker anledningen til å ta kontakt med oss om det de lurer på. Det blir spennende å se om vi får flere eller færre spørsmål når møtet foregår digitalt, sier Kielland.

Lenken til møtet vil bli publisert på kommunens nettsider, sammen med planprogrammet som er på høring. Du finner alt her. Møtet blir også tilgjengelig i opptak både på kommunens nettsider og Facebook-sider.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...