Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Inviterte ordførerkandidaten på boller og kaffe

HJEMMESELFIE: Tone Tellevik Dahl var på sitt tredje hjemmebesøk. Jørgen og Malin på Tåsen hadde invitert kvinnen som er Arbeiderpartiets ordførerkandidat i høstens valg. Foto: PRIVAT

Mandag kveld var Arbeiderpartiets ordførerkandidat Tone Tellevik Dahl på politisk «home party» hos Jørgen Kaurin og Malin Lindström i Carl Grøndahls vei.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.06.2015 kl 16:56

TÅSEN: – Det var noe hun skrev på Facebook som utløste det, sier Jørgen Kaurin. Han inviterte Tone Tellevik Dahl, Arbeiderpartiets ordførerkandidat, til sitt eget hjem. Tellevik Dahl svarte ja, og dermed var det bare å sende ut en Facebook-invitasjon til naboer og kjente. Ta en runde med støvsugeren i huset, og åpne dørene mandag kveld.

– Jeg er selv Ap-medlem, men så vidt jeg vet nesten ingen av de innbudte, sier Kaurin, som sitter i styret i Tåsen Arbeiderparti. Han inviterte egne Facebook-venner; naboer og foreldre fra klassen og fotballaget til barna.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Nyoppusset hus og valgmøte

– Vi har holdt på med en byggeprosess som har tatt tre ganger så lang tid som det skulle. Jeg har underholdt venner på Facebook med et skråblikk på prosessen. Mange var nok også nysgjerrige på å se hvordan huset har blitt, og kom på grunn av det, sier Kaurin.

Dermed inneholdt kvelden både rundtur i «nytt» hus, hjemmebakte boller, og en politiker som fikk snakke om egne politiske hjertesaker og diskutere alt fra utbygging i hagene på Tåsen, til kollektivsatsing og ny E18.

LES OGSÅ: Nordberg Grand Prix er som bursdag og julaften

Lavterskel og sosialt

Lavterskel – et sosialt arrangement det var lett å si ja til for mange som aldri ellers ville møtt opp på et møte i regi av partiets lokallag. Et litt uvanlig valgkampstunt i Norge, kanskje?

– Jo, men Arbeiderpartiet drev med dette på 50- og 60-tallet, med Bratteli, blant annet. Reiste hjem til folk. Men det «fadet ut» tidlig på 70-tallet. I Sverige gjorde Gudrun Schyman det samme da hun startet nytt parti (Feministisk initiativ, journ.anm.) for å møte velgere på ulike steder. Det er en annen setting å møte velgere i enn en standard debatt. Det er i et hjem, i en trygg sfære, sier Tone Tellevik Dahl.

Hun har allerede vært på et par hjemmebesøk. I motsetning til velkjente dørbankeaksjoner hvor både lokal- og toppolitikere «raider» nabolag med blomster og brosjyrer i hånd i ukene før valgdagen, er det privatpersoner som har invitert Tellevik Dahl hjem til «nabomøter».

– Den første som inviterte meg var Venstre-medlem. Men han har nå meldt seg ut og skal stemme på Arbeiderpartiet. Den andre tror jeg ikke var medlem i noe politisk parti. Folk vil snakke om alt fra reguleringen av en lokal ballbinge, til eiendomsskatt, sier Tellevik Dahl.

LES OGSÅ: Fabian Stang: – Også vi som ikke har mammaer lenger, trenger noen å prate med

Tåsen skole og eiendomsskatt

I overkant av 20 mennesker møtte opp hjemme hos Kaurin, og fikk diskutere skole, barnehage, fortetting, hvordan bydelene lettere kan samarbeide på tvers for gode barne- og ungdomstilbud, byplanlegging og nærmiljøtiltak, og tomteavsetting til barnehage- og skole.

– Og så diskuterte vi Tåsen skole og foreldreaksjonens arbeid. Hvilke lærdom kan vi ta av det for å gjøre skolebyggene mer tilgjengelige også for foreninger, sier Tellevik Dahl.

Og da ingen av gjestene tok opp temaet eiendomsskatt, som Arbeiderpartiet vil innføre i Oslo, gjorde verten det selv.

– For det syns jeg er et viktig tema, sier Kaurin.

– Vi regnet faktisk på hvor mye hver enkelt vil måtte betale i eiendomsskatt. Jeg tror de fleste ble beroliget over hvor lite det er snakk om, selv om boligene deres er høyt priset, sier Tellevik Dahl.

LES OGSÅ: Kommunen gjorde om milliontomter til «friluftsområde»

Jungeltelegrafen

Men hvor lurt er det egentlig å bruke tiden på bare 20 mennesker før et valg?

– Jeg har god erfaring med denne måten å møte velgere på. Det er en arena som åpner for god dialog, på en annen måte enn når man står på stand eller deltar i debatten, og der velgerne får ta opp temaer de er opptatt av. Men om det er den beste måten å bruke tiden på når valgkampen intensiveres, vet jeg ikke, sier Tellevik Dahl, som regner med å få tid til et par hjemmebesøk til før valgkampen setter i gang for alvor.

– Felles for de jeg har vært på hjemmebesøk hos er at det er personer med store nettverk. Jeg håper jo at de forteller videre til venner og kollegaer om hvordan det har vært, sier hun.

– Jeg tror gjestene opplevde det som nyttig, og at det er interessant å komme tettere på politikere enn det man vanligvis gjør, sier Jørgen Kaurin, som kan anbefale andre politisk aktive eller ei, å invitere en politiker hjem.

– Jeg tror det styrker kontakten og tilliten mellom politikerne og velgerne. En kollega inviterte en gang en stortingspolitiker på pølse, pils og politikk. Det var veldig populært.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...