Nordre Aker Budstikke

Isolerte seg fra dattera – vant NM-gull og kongepokal

Golberg kunne jubel etter å ha spurtslått Martin Johnsrud Sundby. Foto: Christian Fredrik Borg

Pål Golberg, bosatt på Kjelsås, kunne juble for NM-gull etter å ha spurtslått Martin Johnsrud Sundby.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.02.2020 kl 16:05

KONNERUD: Det dannet seg tidlig en gruppe med et titalls løpere på dagens 30-kilometer i klassisk stil på Konnerud utenfor Drammen. De fikk luke, og avstanden bare økte og økte. På den siste runden av 30-kilometeren fikk Røa-løper Martin Johnsrud Sundby og Kjelsås-bosatte Pål Golberg noen sekunder og gikk fra.

- Når jeg sklir inn på oppløpet side om side med Pål skjønner jeg hva det går til, forteller Sundby, som inntil nylig bodde på Gaustad i Nordre Aker.

På oppløpet var det tidligere sprintspesialist Golberg som var sterkest og kunne krysse mållinja først.

Det ble en spennende 30-kilometer på Konnerud utenfor Drammen lørdag. Foto: Christian Fredrik Borg

Rørt far

Far Gabriel Johannessen var tydelig rørt etter sønnens NM-gull. Han får ros for gode ski, noe Sundby trekker frem som en av grunnene til at de fikk metere og kunne avgjøre dem imellom.


- Hva betyr det å ha han her?

- Først og fremst betyr det at jeg slipper å smøre skiene selv. Han har vært med på skirenn siden jeg var veldig liten. Det er kult å kunne oppleve dette med ham, smiler Golberg.

- Det er moro at det kan klaffe med ski og form på samme dag, fortsetter han.

Lørdag vant han NM-gull og kongepokal på samme sted som han gikk et av sine første renn tilbake i 1999 - kretsmesterskap i Buskerud.

Isolerte seg

Oppladningen til seieren kostet på familiefronten for Gol-løperen. Dattera på elleve måneder hadde omgangssyke forrige helg.


- Da tok vi forholdssreglene. 48 timer går veldig fint. Det er sikkert verre for mora enn for meg. Det er ålreit å kunne gjøre det sånn i en periode som er veldig viktig for meg.

I Nordre Aker Budstikke-spalten "Sommerpraten" fortalte han i sommer om at han hadde blitt far.

- Det er ålreit å få litt større perspektiv på ting. Det gjør at tyngre dager går litt lettere og at de dagene det går bra er det litt flere å dele gleden med. Det er å anbefale, sier 29-åringen til Nordre Aker Budstikke.

Distanse

- Hva betyr NM-gullet?


- Det betyr litt ekstra å kunne gjøre dette på et distanserenn. Jeg har mine beste resultater fra sprint, men det er viktig for meg å vise at jeg kan mestre mer. Det er ikke så ofte jeg går distanserenn i verdenscupen og da er det ålreit å kunne vise det her.

Kjelsås-bosatte Pål Golberg vant NM-gull og kongepokal lørdag. Foto: Christian Fredrik Borg

Videre i sesongen trekker han spesielt frem Ski Tour hvor han har lyst til å gjøre det bra. Det første uttaket kom rett etter målgang, og Golberg er en av løperne som har fått klarsignal.

- Det er mange skirenn igjen, og jeg har lyst til å bite bra fra meg i de.

Han forteller at det har gått fint å satse i Oslo tross en snøfattig vinter.


- Jeg er mye på farten, men er heldig som bor rett ved Linderudkollen hvor det er to kilometer lang kunstsnøløype, sier han og fortsetter:

- Vi henger fast i vinteren og håper at vi beholder den lille snøen vi har.

- Du blir ikke litt lei av å gå rundt og rundt?

- Det er et privilegium å være skiløper, så jeg skal egentlig være glad for at jeg får holde på med dette. Litt sånn runde på runde må jeg tåle. Det er idretter som har det mye verre enn oss.

Brandsdal

Kjelsås-løper Eirik Brandsdal gikk i den andre gruppa stort sett hele løpet og endte til slutt opp som nummer ni, drøye to minutter etter Golberg.

33-åringen er på sprintlandslaget og ble nummer fem i gårsdagens sprint på Konnerud.

Søndag fortsetter NM i langrenn med stafetter på Konnerud utenfor Drammen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...