Nordre Aker Budstikke

Iverksatte sikringstiltak etter lokale protester

Bjørn Sandvik sto frem i lokalavisa og fortalte om det han - og flere - mener er utrygg påkjøring fra Sognsveien og ut på Ring 3. Nå gjør Statens Vegvesen noe med saken. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Ikke trygt, sa bilist Bjørn Sandvik om det nye kjøremønsteret fra Sognsveien og ut på Ring 3. Nå gjør Statens Vegvesen noe med saken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.01.2018 kl 18:44

ULLEVÅL: Bjørn Sandvik fra Korsvoll møtte Nordre Aker Budstikke ved Ullevaal stadion i romjulen. Det skal skje store endringer i området, en helt ny gangbro er på gang, som erstatning for den gamle røde.

Slik skal den nye gangbrua se ut:

Den nye gangbrua over Ring 3, arbeidene har allerede startet. Foto: STATENS VEGVESEN

FOTO: Statens Vegvesen.

Rampa fjernet

For kort tid siden ble akselerasjonsfeltet, eller påkjøringsrampa, fjernet, og man kjører rett ut på Ring 3 fra Sognsveien, østover.


LES OGSÅ: Beliggenheten rett ved Ringveien gir store utfordringer for Bergbanen

Rett på Ring 3

– Når man kommer kjørende Sognsveien og skal ut på Ring 3 østover er man vant til å kjøre ut i akselerasjonsfeltet uten å måtte ta hensyn til trafikken på ring 3. Nå er feltet stengt og man kommer rett ut i hovedfilen på Ring 3. Dette burde vært varslet mye bedre og etter min mening med full stopp. Dette er ikke veldig trygt, sa blant annet Bjørn Sandvik.

HER KAN DU LESE HELE DEN TIDLIGERE SAKEN

Flere har også kommentert saken, på facebooksiden til Nordre Aker Budstikke.

Rett ut på Ring 3:


Så godt som rett på Ring 3, fra Sognsveien og østover mot Tåsen og Storo. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Vurderte tiltak

Per i dag står det vikepliktskilt mot de som kommer fra Sognsveien, ikke stoppskilt.

– Jeg frykter at det kommer til å skje uhell her, som følge av dette. Jeg har selv glemt meg to ganger og måttet stoppe ganske brått, sa også Sandvik.

Statens Vegvesen kommenterte også saken, og sa blant annet at de vurderte tiltak for å gjøre påkjøringen mer sikker. Og at årsaken til de midlertidige tiltakene er at de jobber med fundamentene til ny gangbru, som nevnt ovenfor.

Torsdag 4. januar kan Statens Vegvesen forteller til Nordre Aker Budstikke at de allerede natt til 5. januar setter igang arbeider på stedet.

Starter i natt

– Vi gjennomfører følgende tiltak, allerede i natt: Vi setter opp fysisk skille mellom kjørebanen som tar av til Sogn og Østgående gjennomgående løp. Erfaringsmessig reduseres da farten. Det settes også opp gule blinklys som varsler veiarbeid og fartsreduksjon til 50 km/t. I tillegg skal vi forlenge og utvide påkjøringsfeltet fra Sogn og mot Tåsen, østgående på Ring 3, kan Håvard Vikheim, senior kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen, fortelle.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...