Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader
Seksjonsheader

Ja til sykkelen i Oslo!

Berit Riise Kåvik som legestudent i 1994, var frustrert over dårlig sykkeltilrettelegging i Jutulveien. Noen saker tar tid, men gir resultater, selv om det tar 25 år. I 2018 kom sykkelfelt på plass i Jutulveien. Foto: Karl Andreas Kjelstrup /Faksimile Aftenposten

MENINGER: SV vil bedre tryggheten for alle myke trafikanter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2019 kl 10:37

Av: Hanne Lyssand, 1. kandidat på SVs bydelsliste, nestleder i Oslo SV,
Berit Riise Kåvik, 2. kandidat på SVs bydelsliste,
Yngvar Andersen, 3. kandidat på SVs bydelsliste,
Rolf Barlindhaug, 4. kandidat på SVs bydelsliste

Syklistene i Oslo har blitt forsømt i mange tiår, men de siste fire årene har mye blitt bedre. Med et sterkt SV i et rød-grønt byråd skjer tilrettelegging for sykling i mye høyere tempo enn tidligere. Sykkelstier og sykkelfelt dukker opp der det tidligere var gateparkering og bilkø, og med færre biler, blir det enklere og sikrere å ta seg fram på sykkel. Og hvorfor er det bra?

Jo, for Oslo og andre voksende byer er flere på sykkel bra for folkehelsa, trafikksikkerheten, klima og miljø. Målet er at sykkelen skal oppleves som et fristende valg, at veinettet for syklister skal invitere folk til å ta det i bruk! Om flere sykler får vi bedre byluft, et lite bidrag til å løse klimakrisa og ikke minst bedre helse, økt trivsel og trafikksikkerhet både for små og store.

Hanne Lyssand, 1. kandidat, og Berit Riise Kåvik, 2. kandidat, fra SV til BU i Nordre Aker. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Hvert år får vi høre det, at vi ikke skal kjøre barna til skolen, men heller la dem gå eller sykle. For det er for mange biler på skoleveien og ved skolene. Men mange kjører barna fordi det virker utrygt å sende dem ut i trafikken. Her har vi en ond sirkel som kan brytes ved at alle tar ansvar. Vi trenger flere fortau og trygge fotgjengeroverganger. Vi trenger sykkelstier og sykkelfelt, og ikke minst; færre biler.

Yngvar Andersen er SVs 3. kandidat til BU. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


Når sykkeldebatten går, havner ofte syklistene i skvis mellom bilistene og fotgjengerne. Særlig det å sette syklister og fotgjengere opp mot hverandre er lite løsningsorientert. Disse konfliktene skyldes ofte nødløsninger der fotgjengere og syklister må dele fortau og kombinerte gang- og sykkelstier. Fortsatt finnes det mange "sykkelfeller" og dårlige løsninger i Oslo. Farlige rundkjøringer, steder der sykkelstien forsvinner i farlige kryss, sykkelstier som ender på fortau. Oslos verste er kanskje Smedstadkrysset i vestlig retning der sykkelstien ender på T-baneperrongen!

Rolf Barlindhaug, SVs 4. kandidat til BU. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nå har tiden kommet for å heller legge opp gode løsninger. Separate traséer for gående, syklende og annen veitrafikk, og oppgradering av alle sykkelfelt til den nye standarden på 220 cm. Snøfrie sykkeltraseer og gode piggdekk gjør at flere prøver seg på vintersykling, og i den kuperte byen som Oslo er, gir el-sykler mulighet også for de som ikke allerede er superspreke.

Skal vi få til en by der små og store kan gå eller sykle trygt til skole og jobb, må vi fortsette jobben med tilretteleggingen for akkurat det.

  • Synes du syklistene bør ned av fortauet? Stem på SV som vil bygge flere sykkelstier.
  • Synes du det er skummelt å sykle og gå i Oslo? Stem på SV som vil gjøre det tryggere.
  • Er du bekymret for klima og miljø? Stem på SV som vil styrke kollektivtrafikken og bremse bilismen.
  • Er det tungt å komme i gang med trening? Ta fram sykkelen du også, og bli en av de som får nyte en frisk tur allerede på vei til jobb.


Godt valg!

Berit Riise Kåvik og SV kjempet for sykkelen også for 25 år siden. Her faksimile fra Aftenposten i 1994. PS: I Jutulveien kom endelig sykkelfelt på plass i fjor.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...