Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

JA, vi vil ha OL til Oslo!

172.837 Oslo-borgere sier ja til å gå videre med søknaden.

Et klart flertall av Oslos befolkning har sagt ja til OL, og nylig ble også OL-regnskapet godkjent av staten. Det gir stor tro på at Oslo skal få OL i 2022. Foto: Illustrasjon: Oslo kommune

172.837 Oslo-borgere sier ja til å gå videre med OL-søknaden. Det ga et klart flertall for.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.09.2013 kl 10:34

OSLO: Ja-folket kan juble etter at drøyt 170.000 Oslo-borgere sa ja til Oslo-OL i 2022. Det er drøyt 30.000 flere enn dem som sa nei.

Folkeavstemningen innebærer at Oslo kommune går videre med den allerede utarbeidede OL-søknaden. Nå blir det opp til Stortinget å si ja til å faktisk søke om et OL i Oslo.

Deretter skal den internasjonale olympiske komité (IOC) avgjøre spørsmålet om OL i 2022.

Da dittOslo.no møtte OL-general Olaf Thommessen sent mandag kveld var han fortsatt ikke sikker på seier.

- Jeg er ikke sikker på seier ennå, men det viktigste er at vi har hatt en ordentlig debatt om dette, sa han, og fortsatte: 

- OL er mer enn en idrettsfest, det kommer til å bli det største løftet i denne generasjonen.

Oslo-ordfører Fabian Stang var langt mer optimistisk, og sa at han var overbevist om seier.

- Det skjedde et stemningsskifte ved skolevalget. Da så man at de unge sa ja til OL, sa han, da dittOslo.no møtte han på Høyres valgvake.

LES OGSÅ:

SV jubler over knapt flertall for nei til OL

Geir Lippestad: - Helt naturlig at vi arrangerer OL

DEBATT: «Fem grunner til at Oslo-OL vil holde budsjettet»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...