Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Januar ga brakstart på boligåret

Se de ferske boligprisene i hver enkelt bydel i Oslo!

BOLIGTALL: Christian Vammervold Dreyer og Ragnhild Larsen-Nyhus Haaning i Eff under onsdagens pressekonferanse. Foto: Kristin Trosvik

Nå går det oppover med boligprisene igjen. Det viser ferske tall fra eiendomsmeglerbransjen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2014 kl 14:47

OSLO:  I 2013 sank boligprisene med 0,6 prosent. Det er første gang siden finanskrisen at vi har opplevd en negativ 12-månedersvekst.

LES OGSÅ: Dette er ikke boligen for den blyge

Nå peker pilen oppover igjen.

Boligprisene for januar var 2,4 prosent høyere enn i desember 2013. Prisene er nå 1 prosent lavere enn i januar 2013.

Etter en treg høst og vinter er nå eiendomsmeglerbransjen optimistiske igjen.

- Meglerne snakker om et stemningsskifte, sier Ragnhild Larsen-Nyhus Haaning, styreleder i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

LES OGSÅ: Fikk ny stue av TV3, satte fyr på kjøkkenet etterpå

Typisk januar

Prisene økte for alle boligtyper, aller mest for delte boliger (3,1 prosent) og eneboliger (2,9 prosent). Leiligheter steg med 1,9 prosent på landsbasis.

Rapportene viser at det er veldig høy aktivitet i boligmarkedet i januar, og det er aldri solgt så mange bruktboliger i januar noensinne.

Boligprisene har steget i hele landet, men av de største byene har Oslo den svakeste prisutviklingen med en vekst på 1,7 prosent.

Det er forøvrig typisk at det selges mange eneboliger på begynnelsen av året, da få velger å legge ut eneboliger i den rolige adventstiden.

LES OGSÅ: Ingen vil ha drømmebolig i Groruddalen

Oslo-prisene

I Oslo steg boligprisene 1,7 prosent sist måned.

I  snitt må du nå ut med 47.381 kroner kroner per kvadratmeter for en bolig i hovedstaden.

I 2013 sank prisene i Oslo med totalt 3,2 prosent. Det er en vesentlig større nedgang enn i resten av landet.

- Solid

Administrerende direktør i Eff, Christian Vammervold Dreyer, mener aktiviteten og prisoppgangen vitner om et velfungerende boligmarked.

- 2,4 prosent er en solid prisutvikling i januar, sier han.

Den månedlige boligprisstatistikken presenteres av Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff), i samarbeid med Eiendomsverdi og FINN.

LES OGSÅ:

Oslo-megler: - Vi har solgt rubbel og bit. Alt over takst

Her er byens billigste enebolig

Solgt nesten 2 millioner over takst

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

  • Informasjonskapsler ("cookies") i din nettleser
  • Teknisk info på servere
  • Brukerinformasjon i databaser

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...