Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Jeg bare digger musikk

"Før nabolaget har våknet til liv, strømmet liflige toner ut fra Engebråten ungdomsskole."

Før nabolaget har våknet til liv, strømmet liflige toner ut fra Engebråten ungdomsskole. Fra Vivaldi til troll-rock.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 21:20

KJELSÅS/GREFSEN: I helgen ble det arrangert stort spilleseminar på Engebråten ungdomsskole, både Kjelsås skoles hovedorkester og aspirantorkester var på plass.

- Før nabolaget har våknet til liv, strømmet liflige toner ut fra Engebråten ungdomsskole, hvor Kjelsås skoles strykeorkester har spilleseminar, skriver korpset i en pressemelding til avisen.

Fra Vivaldi til troll-rock

Orkesteret består av Hovedorkesteret og Aspirantorkesteret, og teller til sammen 36 medlemmer.

- De to orkestrene øvet i helgen under kyndig veiledning fra dyktige og engasjerte lærere fra Oslo Musikk- og Kulturskole. På programmet sto alt fra Vivaldi til troll-rock for de minste. Etter flere timers øving kom spente foreldre og søsken komme på konsert i improviserte konsertlokaler i øvingsrommene, forteller Kjelsås skoles strykeorkester, ved styreleder Ellen Hellebostad Toft.

Les også: Spilte for Kongen

Orkesteret har to slike seminarer årlig, i tillegg til konserter med felles og individuelle opptredener.

Ifølge styreleder Ellen Hellebostad Toft er det plass til flere i orkestrene, og interesserte bes ta kontakt.

- Orkesteret videreformidler ukentlige individuelle spilletimer med profesjonelle lærere fra Oslo Musikk- og Kulturskole.  For de minste kan øvingen foregå i Aktivitetsskole-tiden, ifølge Hellebostad Toft.

Konsentrert med musikk

Lea Myhrene (9) prøvde cello da elevene i andre klasse hadde "instrumentdag".

- Det synes jeg var så gøy, at jeg ville fortsette. Jeg ble med i orkesteret, og det har jeg ikke angret på, sier Lea, som nå går i fjerdeklasse på Kjelsås skole.

- Jeg synes faktisk det er lettere å konsentrere seg når man holder på med musikk og spilling. Og så har jeg venninner i orkesteret, forteller Lea.

Hun øver tre ganger i uken.

- Det er veldig gøy å ha konsert for andre. Jeg blir ikke nervøs selv om noen hører på, forteller Lea, som også har opptrådt på "Kammeraftener".

På fritiden spiller Lea også basket.

Les også: Jesper fra Tåsen videre i Idol

- Digger musikk

Birk Stensholt (11) begynte å spille bratsj fordi kompisen gjorde det.

- Jeg tenkte at jeg kanskje skulle prøve det selv også. Det er veldig gøy. Kompisen min spiller ennå, men han har byttet over til fiolin, kan Birk fortelle.

Men hva er egentlig en bratsj?

- En bratsj er en litt stor fiolin, men med cellostrenger, ifølge Birk, som liker å spille og høre på «all mulig musikk».

- Jeg bare digger musikk.  Moro å spille for andre også. Jeg liker godt å øve til jeg får ordentlig til å spille de forskjellige stykkene, sier Birk, som ellers er elev ved Kjelsås skole.

- Jeg fortsetter med musikken, men det er mulig at jeg ender opp som lege, tror Birk, som også spiller piano og svømmer på fritiden.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...