Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Gikk til fots:

«Jeg ble regelrett skjelt ut!»

Bommen ved Solemskogen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

KOMMENTAR: Det er ikke sånn at man kan eller skal unngå alle løyper og traseer. Skogen, løypene og marka er for alle - uansett!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Jeg har tenkt på om jeg skal skrive noe som helst, jeg er ikke ute etter debatt eller at andre er enige med meg. Men føler behov for å løfte Marka, Solemskogen og Linderudkollen For alle...

Jeg bor her, har bodd her i over 40 år, og har stått på ski i alle løyper siden jeg kunne gå. Jeg kjenner til hele prosessen med å gjøre gamle traseer bedre for ski og så videre og alt som innebærer (inkludert frivillighet og hører snøkanoner som står på natt og dag i lange perioder) utviklingen til det vi har her og nå... Det er fantastisk. Og vi som en familie - og hunder - går også på ski bare slik at det er sagt.

Så hadde det seg slik at jeg her om dagen hadde vært langt inne i skogen med hundene, og kom ut slik at jeg trengte å komme meg til asfaltveien ved Linderudkollen. Jeg har en rygg og en hofte som ikke tåler for mye ulendt terreng per dags dato, så jeg gikk traseen mellom snu'ern og Linderudkollen, og som har alltid vært der, og som vi har brukt i alle sesonger - i alle år siden jeg ble født.

Det var tidlig på en hverdag. Før klokka ni. Hundene hadde langline. Jeg rullet de 15 m opp for ikke å være til hinder, etter vi hadde møtt på et par skigåere i motsatt retning. Vi gikk i utkanten av løype (ikke i sporene), hundene gikk på fot, og det var visst feilen?

Det var visst tilsynelatende nok for en kvinne som var ute og skøytet. Jeg ble regelrett skjelt ut. Hun stoppet opp. Tok seg tid til dette. Jeg har aldri blitt møtt med slik aggresjon, trangsynthet og ufin oppførsel noen gang - og fra en total fremmed! Detaljer er ikke viktige. Men det var ikke fine ord.


Jeg håper bare at det handlet om utløp for noe annet, og håper hun i etterkant kan føle på at slik oppførsel ikke er greit.

Det er ikke slik at skigåere skal bestemme at jeg (eller noen andre) «har resten av skogen», om jeg av årsaker som ingen andre har noe med, bruker noen av traseene for å komme meg fra A til B. Det er ikke sånn at noen skal måtte gå på utråkkede - eller ulendt, glatt terreng eller stier - for å få luft og mosjon utenom å gå på ski.

Vi var forsiktige. Og prøvde å vise omsorg for de som kom og gikk på begge sider. Går jo på ski selv, jeg skjønner greia - med og uten hund.

Men nei. Det er ikke sånn at man kan eller skal unngå alle løyper og traseer. Skogen, løypene og marka er for alle - uansett! Dette gjør meg så skuffet over mennesker og egoer. Æsj.

Man burde skamme seg for å snakke til, eller velge å tiltale andre mennesker på en slik måte. Dette er ikke greit - og det er ikke den første gangen at denne holdningen ytres.


Og siden jeg allerede er i gang så takker jeg alle som respekterer fartsgrensene her: Vi vil si til dere alle med store og små i bilen, at neste gang dere kjører oppover eller nedover fra til Linderudkollen eller snu’ern på Solemskogen, så hold fartsgrensen!

Vi er veldig mange som bor her. Vi er mange familier med barn som ferdes på disse veiene. Vi har ikke fortau. Vi må bruke hovedveien. Det er maks 40 km/t fra før svingen ved Kringla. Og samme måte på vei ned. Spesielt strekningen mot og fra Linderudkollen. Fortsett og respekter dette.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...