Nordre Aker Budstikke

Nasjonalballetten til Tåsen:

– Jeg ble rørt!

Vakkert i maisola på Tåsen. Foto: Tiril Haga

Det var ikke bare beboerne i Seniorhuset i Pastor Fangens vei som ble rørte og underholdt av danserne, det ble også nabolaget.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2020 kl 12:21

TÅSEN:Nasjonalballettens «Oslo-tour» fortsetter å imponere. Selv om det nå er lov å spille forestillinger for 50 personer, er det mange som ikke kommer seg til teatrene. Derfor drar Nasjonalballetten ut med en scene og 20-minutters forestillinger med klassisk og moderne ballett. Les mer om tiltaket i pressemeldingen fra Nasjonalballetten.

Nasjonalballetten besøkte Seniorhuset på Tåsen, torsdag. Foto: Tiril Haga

Første stopp på Nasjonalballettens turné var Nordberghjemmet 8. mai. Torsdag 14. mai var turen kommet til Seniorhuset i Pastor Fangens vei 22.

– I dag fikk vi frem naboskapet vi har her i Pastor Fangens vei. At så mange kommer ut og ser på sammen, viser varmen i nabolaget, sier Heidi Karsrud Nordal, seksjonssjef i Bydel Nordre Aker.

– Jeg ble jo rørt

Forestillingen skjedde i bakgården til Seniorhuset, torsdag, som også Tåsen barnehage har god utsikt til. Med tilskuere på alle kanter, blå himmel og ballett så skal det godt gjøres å overgå en slik underholdning til lunsj en annen gang.

Toril og Ivar på forestilling, ute på Tåsen. Foto: Tiril Haga

– Det var veldig flott å se det i denne sammenhengen, sier Ivar, som er beboer i Seniorhuset og har invitert med sin kone Toril til danseoppvisningen.

– Ballett ute ble spesielt og nesten litt uvirkelig i dag, og kanskje litt for kort. Jeg kunne sittet og sett på mye lenger, sier Toril.


Hun forteller at hun og Ivar er godt kjent med balletten og Operaen, men å se dette ute i friluft var veldig nytt.

Forestillingen bød på både klassisk og moderne ballett. Etter en rolig periode i området på grunn av koronaviruset, så var det for mange et herlig syn av et levende nabolag og flott underholdning. Selv om forestillingen bare varte i 20 minutter, så fikk den både frem følelser og tanker gjennom dansen og videre til publikummet. Og det var flere som ble litt blanke i øynene.

– Ja, jeg ble jo rørt, innrømmer Ivar.


Danser Silas Henriksen fremførte en solodans, som skulle gi innblikk i den tiden vi er i, og hvor vanskelig det kan være, eller har vært, for mange på grunn av viruset. En dans med innlevelse og følelser.

Kari koste seg også på ballettforestilling ved Seniorhuset på Tåsen, torsdag. Foto: Tiril Haga

– Man kommer i en veldig god stemning, og så får man brukt seg selv og egen fantasi som er veldig godt, sier Kari, som mener at man kan lage sin egen historie i tankene gjennom dansen.

Kari har bodd tre år i Seniorhuset, og er veldig glad for at Nasjonalballetten kom på besøk:

– Det har vært mye dødtid i det siste, på grunn av viruset, legger hun til.


Ballettsjef Ingrid Lorentzen var konferansier i forestillingen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...