ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Ildsjelen Odair:

– Jeg blir glad, og de jeg hjelper blir glade

Odair Alonso er frivillig instruktør for bydelens Sterk & Stødig-grupper, sammen med bydelens fysioterapeut. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

FINALIST TIL ÅRETS NAVN OG ILDSJEL 2019: – Det er givende å være frivillig, hjelper du andre får du også mye tilbake. Jeg skal være frivillig så lenge kroppen holder, sier Odair Alonso, kokk og altmulig-mann på Tåsen seniorsenter, og Sterk og stødig-instruktør i bydelen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.12.2019 kl 14:14

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

For ellevte gang skal vi kåre Årets navn og ildsjel i Nordre Aker sammen med Nordre Aker Budstikkes lesere. Leserne har nominert kandidater, og redaksjonen har valgt ut fire finalister. Du kan leser mer om dem her, og hver dag i romjula får du bli bedre kjent med en av dem. Du kan stemme nederst i denne saken.

TÅSEN: Fra nominasjonen av Odair Alonso (75) står det blant annet:

«Odair må bare oppleves. Han er en fantastisk ressurs for Tåsen seniorsenter, hvor han har vært frivillig siden han ble pensjonist. Han er en super kokk, fungerer som vaktmester med alt det innebærer og han er alltid blid og hjelpsom overfor alle han møter. Dersom noen trenger hjelp, det være seg til hva som helst, så sier han aldri nei. Han tilbyr seg gjerne å måke snø, strø grus, hente og kjøre, hjelpe til med praktiske ting dersom noen har behov for det der de bor. Han utgjør en stor forskjell for mange personer. Han har også fullført kurs for å bli instruktør i Sterk og stødig, og er frivillig instruktør for flere treningsgrupper i bydelen i samarbeid med fysioterapeuter. Han er genuint interessert i å hjelpe og bistå andre, slik at alle skal ha det bra og ha et godt liv. Odair er en varm og inkluderende person og en stor ressurs for bydelen vår. Han er virkelig en ildsjel.»

Odair er opprinnelig fra Spania, og det var, som det ofte er, kjærligheten som bragte han til Norge for 40 år siden.

Odair Olonso. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ANNONSE

– Ja det var på grunn av kjærligheten at jeg kom til Norge, fra Spania. Jeg startet å jobbe i restaurantbransjen i Norge, både som servitør og kokk. Blant annet arbeidet jeg både ved Holmenkollen Park, Grand og Continental, men også ved Valentes og Le Petit Bistro. Jeg er ikke utdannet kokk, men lager gjerne mat, også på Tåsen seniorsenter. Men på seniorsenteret har vi også egen kokk, forteller Odair.

Han har også vært avisbud og senere distribusjonsleder i Aftenposten.

– Jeg bor i Nordre Aker. Først bodde jeg flere år i Badebakken, nå har jeg bodd på Kringsjå de siste 10-12 årene. Jeg har barn og barnebarn, men de bor ikke i bydelen. Jeg trives veldig godt som frivillig på seniorsenteret. Det er et veldig flott sted å være og med et veldig bra miljø. Jeg likte meg fra første gang jeg kom hit på senteret. Det er givende å være frivillig, hjelper du andre får du også mye tilbake. Jeg blir glad, og de jeg hjelper blir glade. Det er i tillegg veldig hyggelig å bli nominert som ildsjel, jeg er ydmykt takknemlig for det. Og jeg skal være frivillig så lenge kroppen holder, understreker Odair.

Les mer om alle finalistene her, og avgi din stemme nedenfor!

FINALISTENE: Line Fiskerstrand Blekeli og Odair Alonso. Nederst: Lise og Andreas Nordbryhn og Øyvind Sakshaug. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ANNONSE
Lag din egen spørreundersøkelse for tilbakemelding fra bruker

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE