Nordre Aker Budstikke

Ildsjelen Odair:

– Jeg blir glad, og de jeg hjelper blir glade

Odair Alonso er frivillig instruktør for bydelens Sterk & Stødig-grupper, sammen med bydelens fysioterapeut. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

FINALIST TIL ÅRETS NAVN OG ILDSJEL 2019: – Det er givende å være frivillig, hjelper du andre får du også mye tilbake. Jeg skal være frivillig så lenge kroppen holder, sier Odair Alonso, kokk og altmulig-mann på Tåsen seniorsenter, og Sterk og stødig-instruktør i bydelen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.12.2019 kl 14:14

For ellevte gang skal vi kåre Årets navn og ildsjel i Nordre Aker sammen med Nordre Aker Budstikkes lesere. Leserne har nominert kandidater, og redaksjonen har valgt ut fire finalister. Du kan leser mer om dem her, og hver dag i romjula får du bli bedre kjent med en av dem. Du kan stemme nederst i denne saken.

TÅSEN: Fra nominasjonen av Odair Alonso (75) står det blant annet:

«Odair må bare oppleves. Han er en fantastisk ressurs for Tåsen seniorsenter, hvor han har vært frivillig siden han ble pensjonist. Han er en super kokk, fungerer som vaktmester med alt det innebærer og han er alltid blid og hjelpsom overfor alle han møter. Dersom noen trenger hjelp, det være seg til hva som helst, så sier han aldri nei. Han tilbyr seg gjerne å måke snø, strø grus, hente og kjøre, hjelpe til med praktiske ting dersom noen har behov for det der de bor. Han utgjør en stor forskjell for mange personer. Han har også fullført kurs for å bli instruktør i Sterk og stødig, og er frivillig instruktør for flere treningsgrupper i bydelen i samarbeid med fysioterapeuter. Han er genuint interessert i å hjelpe og bistå andre, slik at alle skal ha det bra og ha et godt liv. Odair er en varm og inkluderende person og en stor ressurs for bydelen vår. Han er virkelig en ildsjel.»

Odair er opprinnelig fra Spania, og det var, som det ofte er, kjærligheten som bragte han til Norge for 40 år siden.

Odair Olonso. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


– Ja det var på grunn av kjærligheten at jeg kom til Norge, fra Spania. Jeg startet å jobbe i restaurantbransjen i Norge, både som servitør og kokk. Blant annet arbeidet jeg både ved Holmenkollen Park, Grand og Continental, men også ved Valentes og Le Petit Bistro. Jeg er ikke utdannet kokk, men lager gjerne mat, også på Tåsen seniorsenter. Men på seniorsenteret har vi også egen kokk, forteller Odair.

Han har også vært avisbud og senere distribusjonsleder i Aftenposten.

– Jeg bor i Nordre Aker. Først bodde jeg flere år i Badebakken, nå har jeg bodd på Kringsjå de siste 10-12 årene. Jeg har barn og barnebarn, men de bor ikke i bydelen. Jeg trives veldig godt som frivillig på seniorsenteret. Det er et veldig flott sted å være og med et veldig bra miljø. Jeg likte meg fra første gang jeg kom hit på senteret. Det er givende å være frivillig, hjelper du andre får du også mye tilbake. Jeg blir glad, og de jeg hjelper blir glade. Det er i tillegg veldig hyggelig å bli nominert som ildsjel, jeg er ydmykt takknemlig for det. Og jeg skal være frivillig så lenge kroppen holder, understreker Odair.

Les mer om alle finalistene her, og avgi din stemme nedenfor!

FINALISTENE: Line Fiskerstrand Blekeli og Odair Alonso. Nederst: Lise og Andreas Nordbryhn og Øyvind Sakshaug. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Lag din egen spørreundersøkelse for tilbakemelding fra bruker

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...