Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Jeg blir i hvert fall i tre måneder

REKTOR: Den nye rektoren, enn så lenge. Are Enger, tidligere assisterende rektor ved Grefsen barneskole, nå fungerende rektor ved samme skole. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det sier fungerende rektor Are Enger ved Grefsen barneskole, som gleder seg stort til å starte det nye skoleåret. Blant annet med to helt nye mottaksklasser.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.08.2015 kl 21:33

GREFSEN: Han ser ikke så veldig streng og rektoraktig ut, der han kommer spaserende over skolegården. Men Are Enger (36) har klare planer i de tre månedene han skal være fungerende rektor ved Grefsen barneskole, etter Anton Rygg, som sluttet i våres.

Assisterende

Enger er heller ingen førstereis-leder ved Grefsen skole. Allerede i to år har han vært assisterende rektor ved den nå kliss nye gamle barneskolen, med flunkende ny idrettsplass og idrettshall.

– Det er rett og slett blitt helt fantastisk her. Finnes det bedre skolefasiliteter?

Men rektoren legger ikke skjul på at det var to krevende år, pågående byggeprosess over lang tid og også i lånte skolerom på Engebråten, før alt landet i rene skoleidyllen i Kapellveien.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Maridalsspillet: Gripende drama om Oslos fortid

SKOLESTART: Sitter på trappa og venter på elevene, den nye fungerende rektoren ved Grefsen barneskole, Are Enger. Mandag myldrer det nok i skolegården. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hjemme

– Nå er vi hjemme. I en godt drevet skole, med god struktur og godt planarbeid. Det skal jeg, resten av administrasjonen og lærerne bygge videre på. Jeg gleder meg veldig til å sette igang, sier Enger.

Kun få dager igjen til skolegården skal fylles med små førsteklassinger og opp til syvendeklassinger. Totalt skal 650 elever inn i skolen på mandag. Det er plass til 790, men det er på de høyere trinnene at det er ledige plasser, førstetrinnet er smekkfullt.

I tillegg er det opprettet to helt nye klasser ved Grefsen, såkalte mottaksklasser, for barn som nylig har kommet til Norge og Nordre Aker.

– Det blir spennende, og vi skal gjøre alt vi kan for å ta godt imot de nye norske elevene. Det er også ansatt tre nye rutinerte lærere for disse klassene. Det vil bli ekstra stor fokus her ved Grefsen fremover for alle, på å inkludere, ta vare på og å bry seg, sier Enger.

LES OGSÅ: Maridalsgutter skal ut og fly med en utedo!

Den andre store nyheten ved skolen, er som ved alle andre Osloskoler: Et helt nytt IKT-system.

Ny plattform

– Planen er jo at den nye plattformen skal være oppe og gå allerede første skoledag, mandag. Jeg er sikker på at dette blir bedre enn den løsningen som var tidligere, blant annet blir det mye enklere for både små, halvstore og store å følge med på hva som skjer ved skolen, sier Enger.

Han fortsetter.

Fronter er ut, MinID inn

– Det er ikke Fronter som gjelder lenger, men en egen portal, hvor man får opp tilpasset informasjon til seg og sine barn. Innlogging skjer via MinID, ikke passord. I tillegg vil Itslearning ta over som et rent pedagogisk verktøy, hvor man enkelt får oversikt over planer, undervisning, timeplan, mål og vurdering, sier Enger.

LES OGSÅ: Bilister prøvde å kjøre gjennom skolegården

– Innholdet tilpasser seg både mobil, nettbrett eller pc. Elevene kan faktisk jobbe med en presentasjon på skolen, for deretter fortsette på ipaden hjemme, eller på mobilen på vei til trening. Den nye løsningen – Skoleplattform Oslo, SIKT – vil gjøre skolehverdagen mye mer brukervennlig, ifølge Enger.

Tre måneder

Han har blant annet vært lærer og inspektør ved Haugenstua ungdomsskole, før han kom til Grefsen. Selv tobarnspappa, bosatt i bydel Ullern, men opprinnelig fra Skien. Altså Odd-tilhenger i Skeid-land.

– He, he. Ja jeg var på Skeidbanen og så cup-kampen mellom Skeid og Odd. Jeg heiet på Odd, men det likte nok ikke ballguttene fra Grefsen skole, ler den fungerende rektoren, som i utgangspunktet blir tre måneder i toppledelsen ved barneskolen i Kapellveien.

LES OGSÅ: Moses reddet Lyn i lokaloppgjøret mot Skeid

Rektorstillingen skal lyses ut på vanlig måte i høst.

Master i skoleledelse

– Kommer du til å søke?

– Jeg blir jo ihvertfall i tre måneder, så får vi se. Jeg har ikke bestemt meg helt ennå. Å være rektor er en krevende, men kjempespennende jobb. Samtidig med disse tre månedene som kommer nå, er planen å gjøre ferdig en master. Så tar jeg det derfra, forteller den blide rektoren.

Master i hva da? Skoleledelse, selvfølgelig.

Få siste nytt rett i nyhetsfeeden din! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...