Nordre Aker Budstikke

– Jeg blir provosert over en representant fra idretten som er så sneversynt om egen region

Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Sier Oslo Idrettslags svømmeklubb-leder, Hans Jacob Stoebner - sakens bakgrunn er den lokale idrettens prioriteringsliste over nye anlegg. Leder av Idrettens Samarbeidsutvalg i Nordre Aker ber svømmeklubben heller bruke stemmen mot Oslo kommune og Oslo Idrettskrets.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.11.2018 kl 07:44

NORDRE AKER: For kort tid siden var det bydelsutvalgsmøte med lokalpolitikere og bydelsbeboere i Nordre Aker. Der møtte blant annet Thomas Rygg Hannestad opp. Han er leder av ISU - idrettens samarbeidsutvalg i Nordre Aker.

Rygg Hannestad snakket på vegne av idrettslagene, kun ett av idrettslagenes egne prioriterte forslag, ble bragt videre av lokalpolitikerne:

– Vi er så skuffa og forbanna. Lokalpolitikerne har så godt som skrotet hele lista over tiltak idretten selv mener bør prioriteres, sa blant annet Hannestad.

Leder i ISU Nordre Aker, Thomas Rygg Hannestad tok et kraftig oppgjør med lokalpolitikerne i BU 1. november. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Lista fra ISU spilt inn til bydelspolitikerne er følgende:

  • Idrettshall på Korsvoll
  • Basishall på Grefsen
  • Rulleskitrasé på Kringsjå og Linderudkollen
  • Grinda til Sogn - lysløypa
  • Rehabilitering av kunstgressbane på Kringsjå
  • Rehabilitering av kunstgress i Kjelsåsmyra
  • Ny kunstgressbane på Kringsjå - den som er gress må få kunstgress
  • Et innendørs tennisanlegg

I tillegg ble også sykkel- og gangvei i Maridalen fremhevet som et viktig tiltak som bør på plass raskest mulig.¨

LES OGSÅ: Hvem synes du bør bli Årets Navn og Ildsjel i Nordre Aker 2018?

Kun Korsvollhallen var med i lokalpolitikernes liste, som spilles videre inn til Rådhuset. Svømmehall derimot står høyt på prioriteringslista til politikerne. tår øverst på politikernes liste.

– Her ble vi bedt om å gi innspill til en behovsplan for idrett og friluftsliv og i høringsinnspillet forsøkte vi å legge vekt på begge deler. Det ville vært rart om vi bare hadde prioritert behovene til de som driver med organisert idrett, uttalte blant annet Ingeborg Briseid Kraft (V) på kritikken til Rygg Hannestad.


HER KAN DU LESE HELE SAKEN FRA BYDELSUTVALGSMØTET MED MER I NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Provosert

Oslo Idrettslag (OI) Svømming, ved daglig leder Hans Jacob Stoebner, reagerer på ISU-lederens uttalelser.

– Jeg blir provosert over en representant fra idretten som er så sneversynt om egen region - Nordre Aker. Ikke alle idretter er representert i hver bydel, skal vi da lide under at de største idrettene skal kunne ture frem uten å ha et totalt perspektiv på hvor medlemmene kommer fra? Vi sogner til St Hanshaugen, men 80% av medlemmene våre kommer fra andre bydeler, sier Stoebner.

OI drifter blant annet svømmehallen på Sogn Bad.

– OI blir benyttet av beboere i hele Oslo da vannflaten i byen - spesielt i vest - er på et historisk bunnivå med tanke på befolkningen per bad. Vi har per i dag tilsammen rundt 2600 medlemmer i OI, og kapasiteten er sprengt.


Han minner også om at OI er ett at de eldste idrettsalgene i byen, som startet opp i 1893, forteller Stoebner.

– Når vi snakker basseng er det tre faktorer som er viktig. Folkehelse, opplæring og idrett. Vi er sannsynligvis den idretten som tar størst samfunnsansvar i forhold til befolkningen, enn noen annen særidrett, unntatt kanskje bedriftsidretten, mener Stoebner.

Han legger til:

– Vi har alltid blitt utelatt i slike samtaler da økonomi har vært et «issue», i forhold til kostnader ved bygging, kontra hva andre anlegg koster.

– Skyter over mål

Thomas Rygg Hannestad, leder av ISU, svarer på kritikken fra svømmeklubb-lederen:


– Jeg har ikke noe problem med å forstå at Oslo Svømmeklubb er frustrert over mangelen på svømmehaller i Oslo. Tilbudet er mildt sagt elendig, likevel ikke så dårlig som eksempelsvis når det gjelder rulleskianlegg. Jeg skal være førstemann til å hoppe i bassenget når en ny svømmehall står klar. At Oslo Svømmeklubb kritiserer ISU i Nordre Aker for å fremme interessene til idrettslagene i Nordre Aker, er imidlertid å skyte over mål, eller å ta seg ut på dypt vann.

Han fortsetter:

– Hele poenget med ISU i bydelen er nettopp å fremme de lokalene idrettslagetes behov, og da er ikke en svømmehall øverst på agendaen for idrettslagene i Nordre Aker. For å få til anlegg som favner idrettslag med tilhørighet i store deler av byen burde Oslo Svømmeklubb kanskje heller bruke stemmen sin mot Oslo kommune og Oslo Idrettskrets enn mot lokale idrettslag som kjemper sin sak, avslutter Rygg Hannestad.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...