Nordre Aker Budstikke

– Jeg brukte litt tid på å rydde noen stier

Leser lure på om kommunen ved Bymiljøetaten har planer om å rydde unna på stiene. Foto: LESERBILDE

I vinter ble det hugget i Maridalen. En leser spør om ikke kommunen har planer om å rydde opp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.05.2018 kl 12:38

MARIDALEN: I vinter fortalte Bymiljøetaten at de hugget trær ved Låkeberget, for at blant annet elgen skulle ha nok mat der den var, og ikke vandre nedover til bebyggelsen. Låkeberget er navnet på utfartsparkeringen på venstre side, et stykke inn i Maridalen.

– Tretopp-snacks skal holde elgen borte fra boligområdene. Elgen er spesielt glad i kvistene på toppen av furutrærne. Vi har nå felt en del trær i nærheten av Låkeberget i Maridalen slik at elgen kan spise seg gode og mette frem til snøen forsvinner, skrev Bymiljøetaten på Facebook i vinter.

Rydder kommunen?

En leser har tatt kontakt med Nordre Aker Budstikke. Han forteller fra en sykkeltur her om dagen:

– Ved Låkeberget, og også fra Grinda mot Låkeberget, er det hugget mange trær. Jeg brukte litt tid på å rydde noen stier i går på sykkeltur. Er dette noe Bymiljløetaten og kommunen skal rydde opp?

Vil sjekke

Richard Kongsteien, kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten, svarer følgende:


– Dette er skogsdrift utført i vinter. Hogsten hadde et spesielt formål, siden det var hogst av furu for å sikre tilskudd av fôr til elgene som oppholdt seg i området. Uten dette tiltaket ville elg fort havnet nede på Ring 3 og i byen, med fatalt utfall. Eller sultet til samme resultat på stedet.

Bymiljøetaten vil sjekke ut forholdene:

– Vi skal sjekke over de største stiene for eventuell rydding, utover det vil hogstavfallet bli en del av næringskretsløpet og næring for nye planter og trær, legger Kongsteien til.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...