Nordre Aker Budstikke

– Jeg er faktisk helt sjokkert over både bilister og bussjåfører

Trafikkjentene står ukedagene om morgenen i krysset Grefsenveien og Kjelsåsveien, her fra tidligere i uka, hvor de måtte sperre innkjørselen fra Grefsenveien, etter busskaos lenger inn i Kjelsåsveien. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Trafikk-Jentene er på mange oppdrag rundt omkring i Oslo, men Janni Adeen-Wintherbauer er ikke veldig imponert over flere bilister og bussjåfører i dette området.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2019 kl 18:18

KJELSÅS: Trafikk-Jentene AS skal være med å bedre trafikksikkerheten i krysset Kjelsåsveien og Grefsenveien, etter at Kjelsåsveien åpnet for gjennomkjøring fra, og ut mot, Grefsenveien. Etter det lokalavisa kjenner til er Trafikk-Jentene på plass i krysset fra 07.00 til 11.00.

Janni Christin Adeen-Wintherbauer er en av trafikkjentene, fredag forteller hun til Nordre Aker Budstikke:

– Jeg er faktisk helt sjokkert over kjøreadferden til flere både bilister og bussjåfører her, dette er skoleveien til veldig mange. Bilister og bussjåfører kjører altfor fort på denne strekningen i Kjelsåsveien, som også er skiltet 30 km/t. Jeg er sikkert på at enkelte bussjåfører og bilister holder opp mot 60-70 km/t her. Det er bare flaks at det har gått bra så langt, mener Adeen-Wintherbauer.

Fysisk ut og stopper

– Det er jo et gangfelt her, men det er det få bilister og bussjåfører som respekterer, selv nå med blinkende lys. Vi må også fysisk gå ut og stoppe busser og biler, ved gangfeltet, så fotgjengerne kommer over. Vi snakker med foreldre og naboer, de er også helt forferdet over trafikksituasjonen her, sier Janni Christin Adeen-Wintherbauer.

Hun legger til at hun også har tilbudt flere bilister å låne kost for å feie bort det hun beskriver som opp mot en meter snø på biltaket.


LES OGSÅ: Fredag ettermiddag kolliderte to busser i Kjelsåsveien

Sjåføren

Sporveien er kjent med Adeen-Wintherbauers opplevelse av trafikksituasjonen i Kjelsåsveien, ved Grefsenveien. Sporveien forteller om daglig dialog med Trafikk-Jentene AS:

– Vi får løpende informasjon om det som skjer. Sporveiens ansatte og representanter fra entreprenøren er også jevnlig på befaring i krysset, slik at vi ved selvsyn ser hvordan trafikken forløper gjennom dagen. Vår erfaring er at trafikksituasjonen har stabilisert seg etter anleggsstarten etter nyttår, men at det spesielt om morgenen er mye trafikk og noen sjåfører som ikke overholder skilting og trafikkregler, sier Tone Tuhus, kommunikasjonsrådgiver i Sporveien.

Det ble veldig trangt i Kjelsåsveien denne uken, og rimelig busskaotisk og glatt. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Hvordan vil Sporveien følge opp dette videre?


– For ordens skyld er det Bymiljøetaten som har ansvar for fortau, sykkelveier og sikkerhetstiltak på kommunale veier. I forbindelse med byggearbeidene har imidlertid Sporveien som byggherre gjennomført en rekke trafikksikringstiltak. Nedsatt fartsgrense, gangfelt med blinkende lys og refleksvestkampanje er noen av tiltakene. Til sjuende og sist handler det imidlertid om sjåførene bak rattet – ikke om antallet sikringstiltak. Dette har vi tidligere uttalt i Nordre Aker Budstikke – og det gjelder fortsatt, sier Tuhus videre.

Bare vakter om morgenen

Sporveien beholder ordningen med Trafikk-Jentene i krysset Grefsenveien og Kjelsåsveien, inntil videre:

– Sporveien følger konkret opp med å beholde ordningen med Trafikk-Jentene inntil videre, for å trygge barnas skolevei. Vi er i tett dialog med våre samarbeidspartnere Bymiljøetaten og Ruter, hvorav sistnevnte har ansvaret for gjennomføring av kollektivtrafikken i området. Vi har også nær kontakt med bydelen og FAU på skolene, sier Tuhus, men at trafikkvaktordningen ikke per nå blir utvidet til å gjelde på ettermiddagene også.

Ruter

Ruter svarer følgende til Nordre Aker Budstikke, om busser og det som blir beskrevet av Adeen-Wintherbauer som veldig høy fart på noen busser i 30 km/t-sonen:

– Vi tar dette på alvor. Vi er i kontakt med operatør, og vil sende ut vår uteleder fra Informasjons- og samordningssentralen for å observere og følge opp ytterligere, sier pressevakt Sofie Bruun.


Det er heller ikke spesielt bred vei i Kjelsåsveien. Tirsdag denne uken ble det busskaos i veien,, det var også svært glatt. Og fredag kolliderte to busser i Kjelsåsveien.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...