Nordre Aker Budstikke

Vant Birken på ski og sykkel, og Grenserittet:

– Jeg er god på å «gå i kjelleren»

Kamilla Aasebø (13) er et stort idrettstalent. Foto: PRIVAT

Kamilla er bare 13 år, men hun har allerede vist seg frem som et stort idrettstalent. Her er sykkelklubbens eget intervju med Kjelsås-jenta.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.09.2019 kl 09:59

KJELSÅS: Saken om Kamilla Aasebø (13) fra Kjelsås ble først publisert på SK Rye, men sykkelklubben deler med Nordre Aker Budstikkes lesere. Sykkelklubbens Kenneth Antonsen har spurt Kamilla om forskjellige ting rundt idretten:

13 år gamle Kamilla Aasebø vinner av Grenserittet for ungdom, Birken ski og sykkel for ungdom, i 2019, i sin aldersgruppe. (Journ. anm. i Birken ski 2019 kom også naboklubbjentene på gode plasseringer, Frida Hofgaard fra Lyn tikket inn på 3. plass få sekunder etter Kamilla, og Eira Skaarer Wiklund fra Koll gikk inn til 4. plass, 43 sekunder etter)

En fantastisk flott representant for jentene i klubben. Allsidige, modige og målbevisste Kamilla har masse å dele med oss andre, uansett alder.

Idrettsutøvere jeg ser opp til?:

I Rye er mange gode ryttere, og her er det mange å se opp til. Sylvi Sommer, som syklet for Rye i fjor, er alltid blid og hyggelig, og er et veldig godt forbilde for oss unge jentesyklister.


Hva er en flink trener god på/til?

En god trener er alltid motiverende, gir god råd og tips, og flink til å skape et godt treningsmiljø i gruppa og i klubben.

Hvorfor begynte du å sykle?:

Jeg har en bror som er to år eldre enn meg som dro meg med på sykkeltreninger. Jeg har lært mye av han.

Hva motiverer deg til å trene?


Jeg har vært veldig aktiv fra jeg var liten, og jeg syns alltid det har vært gøy å trene. Å oppleve fremgang er kult.

Det går unna med Kamilla, både på sykkel og ski. Foto: PRIVAT

Konkurranseinstinkt? Hater du å tape?

Jeg har et sterkt konkurranseinstinkt, men tror jeg er en god taper likevel. Det er litt surt der og da, men da må man tenke på at man kan gjøre det enda bedre neste gang.

Hvordan trener du?


For meg er fellestreningene med klubben viktigst. Det er der vi skaper miljø og det er der jeg henter inspirasjon og lysten til å trene. På vår og sommer sykler jeg mye, både terreng og litt landevei. I tillegg løper jeg og går litt på rulleski. På høst og vinter er det skitrening som gjelder (journ. anm. i Kjelsås Langrenn)

Kamilla ligger godt å gå på ski også, og det er ikke bare i sykkelløypene det går unna. Foto: PRIVAT

Hva syns du selv du er ekstra god til?

Jeg er god på å «gå i kjelleren» og er ganske utholdende, i tillegg tror jeg at jeg er en god miljøskaper i de gruppene jeg er med i.

Du har vunnet Grenserittet og Birken. Hva tenker du fremover?


For meg er det viktigst at det skal være morsomt på trening og i konkurranser. Jeg stiller opp i mange konkurranser og jeg har alltid som mål om å «ta ut alt».

Hva er det skumleste du har gjort på sykkelen, og hvordan lærte du at dette går fint?

Jeg husker noen år tilbake og NC på Konnerud. Der var det plutselig innlagt et hopp i konkurransen, og for meg som aldri hadde hoppet med sykkel før, var dette veldig skummelt. Vi ler mye av dette i dag, da hoppet ikke var veldig lite. Ved nye utfordringer må man bare prøve med en gang. Å vente for lenge med å for eksempel prøve hopp og dropp, gjør at det fort kan virke verre enn det er.

Har du hatt typiske sykkelskader?

Jeg brakk armen i slutten av juni i år etter et fall på sykkelen. Jeg øvde på et dropp, og det gikk ikke helt som planlagt. Det ble derfor lite sykling på meg i hele juli.

Hvor mye må man trene for å vinne de store rittene? Er det vanskelig å være flink på skolen og i sport?

Det viktigste er vel at idrett ikke må bli for seriøst for tidlig, og at alt av trening må være lystbetont. Men så klart må man jo sykle en del for å hevde seg i de store rittene. Ettersom jeg konkurrerer mye store deler av året, har jeg få hardøkter. Det kan være greit å ha litt å gå på til man blir junior.

Hva sier vennene dine om at du er så god?

Vi snakker ikke så mye om plasseringer, men heller om hvordan det gikk og sånn. Alle er veldig positive

Skjønner de hvor stort det er å vinne Grenserittet og Birken?

Jeg tror de skjønner det. Og det er veldig kult at flere av de er med på noen av rittene selv. Vi er en fin liten jentegjeng i Rye, som motiverer hverandre og som gjør hverandre gode.

Hvor mye trener du på ting du er dårlig på?

Det varierer, men her kan jeg bli bedre. Ofte er jo det man er dårligst på, også det som er det minst morsomt å trene på. Jeg vet at jeg må trene på å bli tøffere i terrenget til neste år.

Hva syns du er aller morsomst med syklingen?

Sykling er fart og spenning hele veien. I terrengsykling har løypene blitt tøffere og med flere bygde elementer, og dette synes jeg gjør det ekstra morsomt.

Driver du andre idretter?

Jeg driver også med langrenn og synes begge deler er like gøy.

Hva liker du å gjøre ellers utenfor sporten?

Jeg liker å være med venner.

Greit å ha venner å trene og konkurrere med, her Kamilla til venstre med lagvenninnen Linnea. Foto: PRIVAT

Hva har du mest lyst på til middag etter at du har syklet ritt?

Hvis vi har kjørt langt for å sykle ritt så er det alltid digg å stoppe for å kjøpe favorittpølsa: ostebacongrill. Jeg sier heller ikke nei takk til pizza

Hva har du lært om deg selv når du sykler ritt?

Det er alltid deilig å komme i mål og føle mestring. Jeg har lært mye, blant annet at man ikke må ha for stor respekt for harde, lange eller tøffe løyper. Man klarer mer enn det man tror.

Hvorfor er du med i Rye?

Det er et bra miljø og flere jenter som er med. Rye har også to fine familiesamlinger, en på Nøtterøy på våren, og en i Trysil i september som det er stas å være med på. Jeg har foreldre som støtter meg uansett hvordan det går. De har selv drevet aktivt med idrett, og vet hvordan ting er. I tillegg har jeg en eldre bror og en yngre søster som begge sykler. De er gode å ha rundt seg i hverdagen.

Om du skal si noe motiverende til andre i klubben basert på at du er så god, både voksne og barn, hva vil du gi som et godt råd?

Så lenge du har det gøy på trening, smiler, og øver på ting du syns er kult, vil du garantert merke fremgang og mestring.

Hva vil du si til jenter som har lyst til å prøve sykling. Hvorfor?

Om man har lyst må man prøve, og man må ikke gi opp med en gang, fordi det vil alltid ta litt tid før man føler seg trygg og sikker på sykkelen. Det kan være lurt å få med seg en venninne eller kompis på de første turene. Alt er morsommere når man er flere.

Takk for gode råd og inspirasjon. Hele klubben gleder seg til å følge med videre. Vi er utrolig stolt når vi ser Rye drakta øverst på pallen. Lykke til videre.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...