Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Jeg er så lei Kjelsås!»

Jonny Olsen, leder for Skeids supporterklubb Skeidoksene. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

KOMMENTAR: Sorry, Kjelsås. Dere vil aldri være en storebror. Faktisk er det nesten uverdig å kalle dere for en lillebror. Dere er liksom bare i veien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.08.2018 kl 13:07

En gang i tida så var de faktisk litt sjarmerende, de blå smurfene fra Kjelsås. De var litt annerledes enn de andre. Et lag som var fornøyde med å være der de var, et lag uten noen spesielt store ambisjoner, men som på tross av dette virkelig bet fra seg på tross av mangel på økonomi og sportslige forutsetninger.

En gang i tida var det litt sjarmerende. Nesten litt søtt. Men ikke nå lenger. Nå er de bare en irriterende verkebyll på fotballkartet. Og jeg er dritt lei de. Få de vekk!

Kjelsås er ikke lenger sjarmerende. Snarere tvert i mot. Nå er de den plagsomme, irriterende lillebroren som desperat forsøker å yppe seg med storebror, og det mangler virkelig ikke på superlativer når de skal beskrive seg selv. De er den plagsomme, irriterende lillebroren som hele tiden skal komme med noen små stikk av misunnelse i retning andre lag. Helst Skeid.

Rett og slett fryktelig irriterende. Det er ikke mange år siden de til og med var såpass frekke at de turde å kalle seg for storebror. Som om det var noe sannhet i det? Spar meg.

Sorry, Kjelsås. Dere vil aldri være en storebror. Faktisk er det nesten uverdig å kalle dere for en lillebror. Dere er liksom bare i veien.


Kjelsås' Jens Bonde Aslaksrud i duell med Skeids Hassan Mohamed Yusuf. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

På lørdag smeller det nok en gang, når Skeid er vertskap for Kjelsås. Historien mellom oss og de blå smurfene har sakte, men sikkert gjennom de siste ti årene utviklet seg til å bli et skikkelig lokaloppgjør. Det faktum at vi gikk veldig mange år uten å ha slått de var naturligvis noe de blå smurfene var opptatt av å bemerke. Den rekken er heldigvis over, og har nå snudd i vår favør.

Vi gleder oss til kamp. Dette er kampen ingen av lagene vil tape! Dette er kampen som potensielt kan ødelegge opprykksmulighetene for oss. For Kjelsås betyr denne kampen ikke noe annet enn en mulighet til å jekke ned storebror nok en gang. De er fortsatt et lag uten et fnugg av ambisjoner, som er fornøyde med å være der de er.

Jeg har tidligere vært stor fan av disse derbyene. Men ikke nå lenger. Nå er jeg lei. Formin de kan Kjelsås nå rykke ned. Det skjer nok ikke i år, men det kan godt skje neste år.

Rykk ned, Kjelsås. Og bli der.


Skeid tar imot Kjelsås til lokaloppgjør på Nordre Åsen lørdag kl. 15.00. Sesongens første møte mellom naboene endte målløst på Grefsen stadion 14. april.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...