Nordre Aker Budstikke

– Jeg følte meg som en snømann

Kornelius Kriszat-Løvfald er på vei mot seier på Natt-O-toget. Som vinner fikk han blant annet et gavekort fra Løplabbet på 1000 kroner. Foto: IL KOLL

Da Kornelius Kriszat-Løvfald farte fram i mørket i Kollmarka, skjønte nydølen på hvilke poster han var aller først. I snøværet ble det ny rekord for Kolls nattorienteringsløp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDBERG: I Natt-O-toget som er et fellesstartløp for ungdom fra 13 til 16 år, var Kornelius Kriszat-Løvfald på offensiven fra start av, men på vei mot den fjerde posten, mistet han kontrollen, skar ut på retningen og mistolket også kartet. 14-åringen fra Hamborgveien tror det ble tre–fire minutter bom.

– Stiene var vanskelige å se, og jeg bommet på det, sier Kornelius.

IL Koll arrangerte natt-orienteringsløpet Trollnatta sist lørdag.

Kom seg tilbake

Med raske bein sprang talentet fra Nydalens Skiklub seg tilbake i tet, og talentet sparte ikke på farten. Han ville komme alene mot mål. Nydølen forsto også når han var aller først.

– Siden det snødde, var stemplingsbukkene fulle av snø, og derfor kunne du se om du var først eller ikke.


På slutten av konkurransen hadde Natt-O-tog-løperne en post inne på arenaen. Det var morsomt å se ungdommene komme i snøføyka.

Bare helt topp

– Hvordan var det å løpe orientering med snø i skogen?

– Jeg liker å løpe i snø! Med nattorientering i tillegg ble det ekstra gøy selv om det var litt tyngre enn vanlig. Da det var litt kaldt og jeg falt noen ganger, følte jeg meg som en snømann etterpå.

Klar seier

I jenter 13–14 år ble det også seier til Nydalen. Ada Wulfsberg vant.

Ingrid Marie Stubban Hygen, fra romerikslaget Østmarka, Ada Wulfsberg, Nydalen, og Kornelius Kriszat-Løvfald, Nydalen, vant ungdomsklassene på Natt-O-toget. Kai Erik Jensen er leder i IL Koll hovedlaget. Foto: IL KOLL


– Snøen gjorde at det var vanskelig å se stiene. Et sted trodde jeg at jeg fulgte en sti, men det var ingen sti på kartet. Da ble det litt bom, Litt kald ble jeg også på føttene, men det var gøy og morsomt, sier Ada.

Aller flest unge

Søsknene Mads (ett og et halvt år) og Ada Rodem (tre og et halvt år) hadde med seg besteforeldrene Karen Marie Eid Kaarby og Jon Kaarby. Foto: IL KOLL

Natt-O-toget var en del av Trollnatta som ble arrangert for sjette gang. Klart flest deltakere var det i tilbudet var de som var opptil 12 år. Yngste deltaker som fullførte kortløypa på 600 meter, var bare ett og et halvt år gammel. Topp innsats!

Totalt deltok 215 på nattorienteringsløpet som ble arrangert for sjette gang fra Kollbanen på Kringsjå.

Kai Erik Jensen, som er leder i IL Koll, og delte ut premiene til de aller beste, hadde aldri sett så mange på Kollbanen noen gang tidligere. Med alle følgere og også en del arrangører ble det folksomt.

God støtte

Arrangøren er meget godt fornøyd med oppslutningen og at det kom så mange enda det snødde så tett. IL Kolls orienteringsgruppe er også ekstra glad for støtten fra mange bedrifter med hovdedsamarbeidspartner PrivatMegleren Ullevål, Löplabbet Ullevål, Bama, Egon Storosenteret og Swix i spissen. Næringslivsstøtten gjorde at det var mulig å premiere alle skikkelig.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...