Nordre Aker Budstikke

– Jeg forelsket meg i ukulele under studietiden!

Til helgen er det på ny Oslo Ukulelefestival. Foto: OSLO UKULELEFESTIVAL

I bakgården i Nydalen er det snart klart for Oslo Ukulelefestival.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.06.2018 kl 07:40

NYDALEN: Oslo Ukuleleorkester ble startet i 2015 etter initiativ fra gitar- og ukulelelærer Stine Lindseth. Til helgen er det igjen klart for Oslo Ukulelefestival, i bakgården i Gjerdrums vei 10, i Nydalen.

HER KAN DU LESE MER OM HVA UKULELE ER

Hardrock, pop og jazz

Det fortelles at siden starten har orkesteret blitt mer og mer samspilt, og har i dag et repertoar som strekker seg fra hardrock til pop, jazz og folk. Både nye og gamle klassikere spilles med egne flerstemte ukulelearrangementer, spesielt laget til gruppen.

Oslo Ukuleleorkester opptrer på alt fra egne oppsetninger til festivaler og private arrangementer. Som for eksempel nå til helgen Oslo Ukulelefestival, Musikkfest Oslo, Pride Park og Bamsescenen i Oslo, Trestockfestivalen i Holmestrand og Stora Ukulelefesten i Stockholm.

I bakgården i Nydalen, her fra tidligere festival. Foto: OSLO UKULELEFESTIVAL

Forskjellige

– Det som er så moro med Oslo Ukuleleorkester er at vi en gjeng veldig forskjellige mennesker. Vi har forskjellig yrker, alder og bakgrunn, men ukulelemusikken binder oss sammen, sier initiativtager Stine Lindseth.

Hun er selv utdannet musikkpedagog, med el-gitar som hovedinstrument.

– Jeg forelsket meg i ukulele under studietiden og begynte å holde ukulelekurs allerede i 2011. Men det var først når Oslo Ukuleleorkester ble startet, høsten 2015, at det virkelig begynte å ta av.

Høsten 2017 ble Oslo Ukuleleklubb startet som har over 20 medlemmer og det er planer om å starte et ungdomsorkester.


LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...