Nordre Aker Budstikke

Gratulerer med VM-medalje!

– Jeg ga alt!

Håvard Moseby fra Kjelsås gikk torsdag inn til bronsemedalje i U23-VM i Tyskland. Foto: Christian Fredrik Borg

Håvard Moseby fulgte opp fjorårets sølvmedalje i junior-VM med bronse i U23-VM i langrenn, torsdag. David Thorvik, også fra Kjelsås, har levert i junior-VM.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2020 kl 17:24

OBERWIESENTHAL, TYSKLAND: Denne uka representerer de to Kjelsås-løperne David Thorvik og Håvard Moseby Norge i henholdsvis junior- og U23-VM. Mesterskapene blir arrangert i den tyske byen Oberwiesenthal, som grenser til Tsjekkia. Tidligere denne uka gikk Thorvik inn til en femteplass i selskap med verdens beste juniorløpere.

David Thorvik underveis i mandagens ti-kilometer i junior-VM. Det endte med femteplass. Foto: Nordre Aker Budstikke

Håvard Moseby, som gikk inn til sølvmedalje i fjor på 30-kilometeren med fellesstart, gikk torsdag inn til tredjeplass på samme øvelse.

Tetgruppe

Fire av de i alt 53 startende var norske, og allerde ut fra start sikret nordmennene seg gode posisjoner, skriver langrenn.com.

Da ti av 30 kilometer var unnagjort, hadde det dannet seg en tetklynge. Av de syv løperne var tre norske.


De neste ti kilometerne måtte ytterligere to gi slipp, og Moseby lå først i tetgruppa på fem løpere. De siste ti kilometerne gjenstod da frohldene hadde blitt langt mer krevende enn ved start.

Moseby var 41 sekunder bak landsmann Harald Østberg Amundsen i mål. Russiske Serget Ardashev ble nummer to.

- Håpet på medalje

- Det var et veldig tøft løp i dag. Farten var stor fra start, og etter 15 kilometer var vi en liten gruppe på seks løpere. Jeg måtte bare gi alt, og jeg var veldig sliten på den siste runden. Jeg ga alt og er veldig fornøyd med løpet mitt i dag, fortalte Moseby på arrangørens livesening.

- Forventet du medalje?

- Jeg forventet det ikke, men jeg håpet på det. Jeg er veldig glad nå, svarte han.


Håvard Moseby

 • Født og oppvokst på Kjelsås
 • 20 år gammel
 • Representerer Kjelsås IL
 • Er sesongen 2019/20 på Team Veidekke Oslofjord
 • Studerer deltid på sivilingeniør-studiet i fysikk og matematikk ved NTNU i Trondheim ved å lese hjemmefra i tillegg til langrennssatsing

Meritter:

 • Ett junior-VM gull (stafett 2018) og ett sølv (30 km klassisk 2019)
 • 14 NM-medaljer:

Elleve fra junior-NM:

 • Fem gull og ett sølv på distanse
 • Tre sølv på sprint
 • Ett gull og ett sølv på stafett

Tre fra U23-NM:

 • To sølv (2019/20) og en bronse (2018/19)

Trukket frem som stortalent

20 år gamle Moseby har blitt omtalt som en av Norges mest lovende skiløpere av flere langrennseksperter. Da han fylte 20 år sist sommer, hadde han allerede 14 NM-medaljer og ett gull og ett sølv fra junior-VM i langrenn.

Kjelsås-gutten er inne i sin første seniorsesong og står denne sesongen utenfor landslag, men er på regionlaget Team Veidekke Oslofjord. Sammen med flere andre utøvere fra andre regionlag og rekruttlandslaget represnterer han nå Norge i U23-VM.

U23-VM avsluttes med mix-stafett lørdag. Junior-VM, som arrangeres parallelt, avrundes med stafetter i morgen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...