Nordre Aker Budstikke

– Jeg håper Kongen henger den opp på slottet

Vanligvis er det leksehjelp som venter Grefsen-jenta Sagal (8) på Frivillighetssentralen. Tirsdag var det kong Harald.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2017 kl 10:55

GREFSEN: – Jeg hadde lovet Kongen at det ikke skulle være flagg og jubel her i dag, sa Frivillighetssentralens leder Kjersti Vasli, og kikker bort på monarken i det han kom ut av limousinen i Glads vei, klokken halv ett 25. januar.

Men det er ikke hver dag man får kongebesøk, og de «hurra»-ropende barna fra Grefsen menighetsbarnehage var aldeles på sin plass. Og kong Harald smilte fra øre til øre av mottakelsen.

Sendte brev

– Kongen har blant annet i talene sine vært opptatt av det frivillige arbeidet som foregår i landet vårt. Det engasjementet setter vi pris på, og ønsket derfor at han skulle få komme og oppleve hvordan en vanlig dag er her på Frivillighetssentralen, forteller Kjersti Vasli like før kongens lange Volvo kommer rullende ned foran menighetssenteret.

En invitasjon ble sendt i fjor, men på Grefsen trodde de vel egentlig ikke at Hans Majestet skulle ta seg tid til å besøke dem. Men plutselig kom svaret, med et «ja»!

Får henge på slottet

Nesten alle frivillige tilknyttet Frivillighetssentralen på Grefsen hadde møtt opp for å få et glimt av Kongen.


Ekstra spent var åtte år gamle Sagal. Vanligvis kommer hun til Frivillighetssentralen for å få leksehjelp. Men denne tirsdagen var gangetabellen byttet ut med kongelig besøk.

– Jeg tegnet en tegning av kong Harald og dronning Sonja, forteller Grefsen-jenta, som ga bort tegningene til Kongen.

– Jeg håper han henger de opp på slottet.

– Hvordan er det å tenke på at bildene du har laget kanskje får henge hjemme hos Kongen?

– Kjekt! smiler åtteåringen.

Kommer for stoff

– Jeg synes han var annerledes «live»!

Dommen over kongen kommer kontant fra Lisa Karlsen (15).

– Men han var kjempehyggelig altså!

Sammen ved venninnen Mia Alfsen har hun kommet til frivillighetssentralen for å kjøpe stoffer i tre år.


– Det er mye billigere her enn andre steder, og vi liker å sy. Ofte kommer vi etter skolen, sier Lisa.

Med hjemmesydde vesker – og eget skjørt spesiallaget for anledningen, var de to femtenåringene godt forberedt.

– Men jeg glemte helt å fortelle ham det. Det gikk så fort, sier Lisa.

– Lever opp til sin far

En annen som fikk vekslet noen ord med Kongen var Kjersti Molvik.

– Jeg sa til ham: «Jeg var så glad i kong Olav, men du er jammen ikke noe dårligere». Jeg tror han likte det. Det er hyggelig at han får se hvor flott det er her. Men en stor takk skal jo også Kjersti Vasli ha. Uten henne hadde ikke dette stedet vært mulig. Hun er helt fabelaktig!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...