Nordre Aker Budstikke

«Jeg har aldri sett elg»

Ukulelemusikantene tro til med nettinnspilling og sangen: Jeg har aldri sett en elg! Foto: Oslo Ukuleleorkester

Har du ikke sett en elg? Ukuleleorkestrene slo seg sammen på nett.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.05.2020 kl 08:24

NYDALEN: – Vi savnet å spille sammen så da måtte vi jo finne på noe når vi ikke kunne øve fysisk lengre med hverandre, sier Stine Lindseth, musikkpedagog i alle tre orkestrene: «Oslo Ukuleleorkester», «Oslo Ukulele-klubb» og «Akerselva 4 Strenger».

Planen var å få alle medlemmene I orkestrene til å spille «Jeg har aldri sett elg» - av No. 4 - på hver sin ukulele - hjemme, filme det og sende videre til Stine, eller «ukulele-Stine», som hun visstnok også kalles. Flere sang også til. Stine satt så sammen alle 25 videoene og samkjørte så det ble likt.

– Det ble litt redigering. Jeg har redigert litt før, men det er den heftigste videoen hittil. Det ble en bratt læringskurve, sier Stine.

Det var også en baktanke om hva slags sang de ønsket å ha med.

– Den passet litt til tema med korona, og det at vi savner å spille sammen i Oslo, sier hun videre.


Her kan du se og høre videoen de har laget:

Tre orkestre

Stine forteller at hun er utdannet musikkpedagog ved Norges Musikkhøgskole og ble ferdig i 2013. I tillegg til å være musikklærer i el-gitar på Oslo kulturskole, begynte hun sitt første ukuleleorkester i 2015. I 2017 var andre orkester etablert. Men for litt «ferskere» spillere, så ble det også i fjor høst startet opp «Akerselva 4 Strenger.» Alle sammen øver i lokalene til Rause Retter i Nydalen.

Stine tilbyr også gratis ukulele minikurs online, og ukulele jam.

– Det som er fint med ukulele er at det er veldig lett å komme i gang, og å lære seg å spille. Det er en veldig lystig og positiv klang. Det å spille ukulele er et veldig fint avbrekk i hverdagen, og at det er glad-musikk.

Ukulelefestivaler

Stine og gjengen har nå begynt å spille sammen igjen, men følger smittevernrådene.

Det har også vært arrangert ukulelefestivaler de tre siste årene i Nydalen, men som utgår i år. Det er fortsatt god plass i orkestrene, og Stine oppfordrer til å ta kontakt om noen er interessert til å bli med.

Ukulele

Wikipedia skriver blant annet: Ukulele et strengeinstrument med fire strenger, som regel stemt G-C-E-A eller A-D-F#-B. Stemming ligger i tonehøyde en kvint over gitarens 4 strenger 1 – 4, der 4. streng er stemt en oktav opp. (a' d' f#' b') Instrumentet stammer fra Hawaii, der det ble utviklet på 1880-tallet, med påvirkning fra instrumenter fra Portugal. Ukulelen ser ut som en gitar, men er mindre og har fire strenger. Den har en lys og relativt skarp tone.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...