Nordre Aker Budstikke

– Jeg har «nerdet» en sånn spansk språk-app i noen uker nå!

Harald Frey fra tidligere i sommer, og da han var trener for Kjelsås basketballskole. Foto: Tiril Haga

– Og deilig å vite hvor jeg skal, sier Harald Frey, som nylig signerte proffkontrakt med spansk basket klubb.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.08.2020 kl 12:49

DISEN:– Jeg er veldig fornøyd og gleder meg masse. Jeg drar i slutten av måneden. Og det er deilig å vite hvor jeg skal!, sier Harald Frey (23), om signering av proffkontrakt med basketklubb i Spania.

Frey startet å spille basketball for Kjelsås IL. I sommer kom han hjem etter fire år ved Montana State University - og hvor han også spilte basket for universitetslaget.

Oviedo

Nå er det bestemt hvor han skal starte sin profesjonelle basketballkarriere, og han drar i slutten av måneden:

– Oviedo kom på banen for noen uker siden. Jeg snakket med agenten min og familien og om hva vi tenker er best for meg. Vi fant ut at Oviedo er det beste valget for meg og min karriere, sier Frey til Nordre Aker Budstikke.

Laget Oviedo, som også er navnet på byen det kommer fra, befinner seg i den nordlige delen av Spania og spiller i i den nest høyeste basketballligaen i Spania.


Frey forteller at mesteparten av spillerne på laget er spanjoler og at språket må læres.

Spillerutvikling

– Spansken jobbes med. Jeg har så å si nerdet en sånn spansk språkapp i noen uker nå, ler Frey.

Det er flere grunner til hvorfor han valgte akkurat Oviedo:

– Jeg tror jeg kommer til å få en ganske fin rolle i laget. De er i en god liga hvor jeg kan vise meg frem og utvikle meg. Jeg får kombinert det beste, med en trener som jeg vet er opptatt av spillerutvikling, forteller Frey og legger til at laget i år har signert flere yngre spillere.

– Det blir nok en ganske annerledes opplevelse fra college. Nå skal jeg ikke gå på skole, og bare leve av basketen, så det blir spennende å se hvordan hverdagen blir.

Varmt og jul

Det blir fint å bo i varmen, synes baskettalentet fra Disen:

– Også er det fint at jeg kanskje får feire jul hjemme i Norge - endelig, sier han etter å ha feiret juli i USA de siste årene.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...